І знову — Кличко проти Маклайна?

07.06.2007
І знову — Кличко проти Маклайна?

2002 рiк. Зважування перед поєдинком Джамiль Маклайн — Володимир Кличко. (Фото РЕЙТЕР.)

      Віталій Кличко після безуспішних спроб першим вийти на поєдинок із володарем пояса чемпіона світу WBC Олегом Маскаєвим не відмовився від ідеї повернення в ринг. Український «супертяж» погодився зачекати результату бою з росіянином нігерійця Самуеля Пітера, щоб зустрітися з переможцем. Також почесний чемпіон версії WBC пообіцяв своїм прихильникам, що перед цим проведе «розминочний» бій з кимсь із відомих боксерів. При цьому Кличко-старший звернувся з проханням зачекати з тиждень до оголошення імені свого найближчого суперника.

      Російські інтернет-видання не стали чекати офіційної заяви нашого співвітчизника, а зібрали інформацію в кулуарах поєдинку Султана Ібрагімова та Шенона Бріггса в американському Атлантік-Сіті. За даними російських ЗМІ, на цьому матчі були присутні Віталій Кличко з радником Шеллі Фінкелем, а також американець Джаміль Маклайн зі своїм агентом Майком Борао. Дві компанії не просто спостерігали за титульним боєм, а й принагідно обговорили можливість організації поєдинку Віталій Кличко — Маклайн уже у вересні. Фінкель нібито пообіцяв відправити контракт на підписання Борао вже цього тижня, повідомляє Gazeta.ru.

      Нагадаємо, що габаритного Джаміля п'ять років тому вже бив Володимир Кличко. А востаннє Маклайн виходив на ринг у січні цього року проти Миколи Валуєва, якому програв технічним нокаутом через травму коліна. Тепер ліве коліно Маклайна прооперовано в США, і представники Джаміля навіть надали команді Віталія медичні довідки про те, що їхній підопічний готовий знову вийти на матч.

      Віталій Кличко, на відміну від американців, не поспішає говорити про бій із Маклайном у вересні як доконаний факт: «Цей поєдинок можливий, однак ми рухатимемося вперед крок за кроком. Мені дуже кортить повернутися у ринг, для мене дуже важливо бути активним і перебувати у гарній формі. Але давайте зачекаємо».