Два обличчя нової команди Михайличенка

05.06.2007

      Цікаво, скільки разів харківський форвард Фомін, який належить «Шахтарю», перегляне вдома голи Рібері та Анелька у ворота нашої «дорослої» збірної? Русланові не завадило б повчитися реалізації сам на сам у майстрів найвищого класу, якщо він бажає зростати й надалі. А казати про це доводиться, на жаль, тому  що наші молодіжні збірні усіх поколінь завжди і з будь-яким суперником грають досить-таки видовищно, створюючи, але... не реалізовуючи безліч гольових моментів.

      У дебютному матчі відбіркового турніру Євро-2009 серед «молодіжок» українці з турками «поділилися» таймами. У першому суперника «возили» господарі і створили один гол, у другому, ролі змінилися дзеркально, і гості вразили ціль двічі. Звідси і перший глевкий млинець — 1:2.

      Слід зазначити, що Руслан Фомін перший швидкий гол забив майстерно, підрізавши м'яч після прострілу в дальній кут. Але настільки ж недбало він поставився до епізоду, коли Кравченко блискучим пасом вивів його на побачення з голкіпером гостей. Було б 2:0 — і можна було б тримати гру під контролем, тим більше що турки в цей час виглядали безпорадними, хоча й дуже технічними.

      Натомість після перерви підопічні Олексія Михайличенка самі «привезли» собі м’яч у повному розумінні цього слова. По-перше, притиснулися до воріт, а, по-друге, полтавський центрбек Олександр Чижов відзначив свій дебют у збірній автоголом — не зміг ухилитися від м'яча, який відскочив від стійки воріт після потужного удару форварда «Шеффілд юнайтед» Коліна Казім-Річардса.

      А надалі все вирішила ефективність замін. Якщо Ярошенко, Антонов та Яковенко-молодший гру не підсилили, то наставник гостей Юнал Караман вгадав, випустивши на поле Ільзхана Парлака, який своєю активністю створив метушню у володіннях Богдана Шуста, де найспритнішим виявився Нурі Сахін — 1:2.

Ігор САВЕНКО.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи 2009 року серед молодіжних збірних (U-21). Відбірковий турнір

Україна — Туреччина — 1:2

      Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 2 000 глядачів

      Арбітр: Нійхейєс (Голландія)

      Україна: Шуст, Допілка, Чижов, Мандзюк, Федорів, Олійник (Яковенко, 80), Полянський, Степаненко, Прийомов (Антонов, 60), Кравченко (Ярошенко, 55), Фомін

      Голи: Фомін, 5 — Чижов, 50 (у свої ворота); Сахін, 85

Вірменія — Ліхтенштейн — 1:0

      Становище команд: Туреччина, Вірменія — 3 (1 матч), Ліхтенштейн, Україна — 0 (1), Чехія — 0 (0).

Календар матчів збірної України

6 червня: Україна — Вірменія (Харків)

12 вересня: Вірменія — Україна

14 жовтня: Туреччина — Україна

17 жовтня: Ліхтенштейн — Україна

17 листопада: Україна — Ліхтенштейн (Запоріжжя)

20 листопада: Україна — Чехія (Запоріжжя)

10 вересня 2008 р.: Чехія — Україна