НОВИНИ ПЛЮС

30.05.2007
Напад на офіс Меджлісу 

      Сталося це у неділю близько четвертої ранку. За повідомленням прес-служби Меджлісу кримськотатарського народу, камери зовнішнього спостереження показали, що у цей момент повз сімферопольський офіс Меджлісу проходили четверо молодиків віком близько 25 років. Один із них кинув у вікно на другому поверсі, де розташовується прес-служба представницького органу, пляшку з-під пива. Обличчя хулігана не було видно, бо голову закривав капюшон. Пошуком хуліганів займається міліція. Як наголошує прес-служба Меджлісу, з початку 1993 року це вже шостий напад на офіс організації.

Черновецький поховав матір

      У понеділок у Києві похоронили Параску Азімову (Гончарову), матір мера столиці Леоніда Черновецького. За покійною відслужили панахиду у Свято-Троїцькому Іонинському храмі (Ботанічний сад на Печерську), а потім поховали на Звіринецькому цвинтарі за православним обрядом (як відомо, сам Черновецький та його родина є прихожанами церкви «Посольство Боже»).

      90-річна Параска Азімова тривалий час важко хворіла і була паралізована. Через цю втрату Леонід Черновецький не брав участі у святкових заходах iз нагоди Дня Києва.

Одеса вшанувала Кирила і Мефодія

      Біля Одеського національного університету ім. Мечникова урочисто відкрито пам'ятник рівноапостольним Кирилу і Мефодію. Цей одеський ВНЗ виховав цілу плеяду видатних учених-славістів, тому було вирішено, що встановлювати пам'ятник слов'янським просвітителям доречно саме тут.

У Києві обірвався ліфт

      Сталося це в дев'ятиповерхівці, що по Дарницькому бульвару, 4. Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС у Києві, в момент падіння в кабіні ліфта перебувала 50-річна жінка. У неї травма хребта та черепно-мозкова травма. За попередніми даними, причиною падіння кабіни підйомника міг стати розрив силових тросів ліфта.

Японське розуміння честі

      Міністр сільського господарства Японії Тошикацу Мацуоке повісився за кілька годин до того, як його мали заслухати на засіданні парламентської слідчої комісії у справі про розкрадання 250 тис. доларів із парламентської каси та отримання незаконних подарунків. Тіло 62-річного політика знайшли позавчора в його кімнаті в депутатському готелі. Самогубця залишив кілька прощальних листів. У тому, що адресований прем'єр-міністру, він просить вибачити його за все погане, що він зробив. Хоча Японія має один із найвищих у світі показників самогубств, але Мацуока був першим з міністрів, який позбавив себе життя після закінчення війни 1945 року.

Стихія вбиває

      Сильні шторми, оповзні грунту, повені та блискавки, які пройшли над Європою та Туреччиною позавчора і в ніч із понеділка на вівторок, забрали життя 23 осіб. На сході Туреччини переважно від повеней загинуло дев'ятеро осіб. На півдні Греції шестеро з групи 18 осіб втопилися у водах розбурханої ріки, коли намагалися дістатися до безпечного місця. У Франції біля узбережжя Бретані затонули яхтсмен та двоє пірнальників. У Боснії від удару блискавки загинули двоє 11-річних дітей. У Німеччині, в землі Бранденбург, від удару блискавки загинули троє будівельників, які зводили млин. У Франції, Іспанії, Польщі, Болгарії, Туреччині та кількох інших європейських країнах стихія завдала значних матеріальних збитків.

Зять і тесть

      Прокуратура Казахстану видала міжнародний ордер на арешт Рахата Алієва, зятя президента Нурсултана Назарбаєва, який до минулої суботи був послом своєї країни в Австрії, повідомило позавчора МЗС Казахстану. Вчора слідчі казахської прокуратури відбули до Австрії, де переховується 44-річний Алієв, якого звинувачують у викраденні двох впливових казахських банкірів та низці економічних злочинів.  Алієв є чоловіком старшої доньки Назарбаєва — Даріги. Пара має трьох дітей. Корупція всередині родинних кланів, які правлять у республіках Середньої Азії, є правилом, а не злочином. Алієв, імовірно поплатився за те, що мав політичні амбіції і збирався замінити на президентському троні свого тестя, не раз заявляв про намір виставити свою кандидатуру на президентських виборах 2012 року.

Ближче до перемоги над пташиним грипом

      Міжнародна група вчених виділила антитіла, здатні захищати людей від пташиного грипу, повідомляє Бі-Бі-Сі. Це відкриття дозволить створити ліки, які діятимуть більш активно та ефективно, ніж існуючі на цей час вакцини, у випадку епідемій цієї хвороби та для захисту медичного персоналу, який постійно працює з хворими на пташиний грип.

У Китаї суд короткий

      Учора суд у Пекіні виніс смертний вирок главі державної адміністрації у справах харчових продуктів та лікарських препаратів Женг Сяою, якого визнано винним у корупції та хабарництві в особливо великих розмірах. В обмін на великі хабарі адміністрація закривала очі на якість та споживчу безпечність китайських харчових продуктів та ліків. Явище набрало такого розмаху, що стало предметом загальнонаціонального обговорення та міжнародного бойкоту окремих китайських товарів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>