«Диявольська» перемога у драматичному трилері

26.04.2007
«Диявольська» перемога у драматичному трилері

Уейн Руні двічі прорвав захист «Мілана». (Фото РЕЙТЕР.)

      Вівторковий матч на «Олд Траффорд» став саме тим видовищем, за яке мільйони людей люблять футбол, — величезні швидкості, відповідь атакою на атаку, техніка володіння м’ячем найвищого класу, драматичний сюжет. І все це — без навмисних грубощів, із цілковитою взаємоповагою гравців. Результат захопливого «екшену» в Манчестері — 3:2 на користь господарів. Зрозуміло, це була тільки перша серія цікавого «кіно», оскільки ані «червоним», ані «червоно-чорним» «дияволам» не вдалося досягти очевидної переваги.

      Напередодні шанси «Манчестер юнайтед» та «Мілана» урівнювало декілька чинників. Зрозуміло, що італійський клуб у цьому сезоні не на такому «ходу», як «манкуніанці». Проте Карло Анчелотті дав своїм провідним підопічним відпочити в останньому матчі серії А, тоді як Алекс Фергюссон не міг ризикувати і задіяв у поєдинку прем’єр-ліги всіх основних виконавців. Найголовнішою ж перевагою гостей стали проблеми «МЮ» у захисті, адже знайти рівноцінну заміну травмованим Невіллу, Фердінанду та Відичу не так просто навіть у суперклубі. Це, власне, і підтвердив поєдинок.

      Усе розпочалося зі швидкого голу кращого гравця прем’єр-ліги цього сезону Кріштіано Роналдо — португалець виграв повітряну дуель після кутового у виконанні Райана Гіггза. В цій ситуації помилився на виході голкіпер Діда, але надалі він у карколомних сейвах неодноразово рятував свою команду. Саме бразильський воротар, а ще — його співвітчизник-півзахисник Кака не дозволили «Мілану» повторити долю «Роми», знищеної тут у минулому раунді Суперліги. Кака став одним із героїв матчу, ще до перерви оформивши дубль. Молодий хавбек в обох епізодах просто познущався над оборонцями «МЮ». Спочатку був «розрізаючий» пас Зеєдорфа і точний удар Кака під дальню стійку воріт. А другий гол «россо-нері» — це просто фантастика. Діда виніс м'яч під чужий штрафний майданчик, де Кака непомітним рухом головою пошив у дурні відразу трьох захисників (двоє з них ще й кумедно зіткнулися), вийшов віч-на-віч із ван дер Саром і впевнено його переграв.

      У спроможності атаки англійців змінити рахунок — 1:2 — на свою користь майже ніхто не сумнівався, але виникла підозра, що захист «Манчестера» може зробити ще кілька помилок. І це справді могло статися, адже Кака міг оформити навіть покер — не пощастило. Натомість за справу взявся єдиний форвард «МЮ» Уейн Руні: на 53-й хвилині він реалізував «побачення» з Дідою, після того як Скоулз закинув йому м’яч «парашутом». Заради об’єктивності варто зауважити, що захисна надійність «Мілана» на цей момент значно «підсіла» через травми досвідчених Мальдіні та Гаттузо. А на останніх секундах поєдинку господарі вирвали перемогу — Гіггз безперешкодно промчав через півполя і видав гарний пас на того ж Руні, який із лінії штрафного майданчика в один дотик пробив у ближній кут — Діда пізно побачив цей удар.

      Можна не сумніватися, що на «Сан-Сіро» за тиждень буде продовження феєричного «бенкету». Шанси на перемогу за сумою двох матчів тепер вищі в англійців, але інтригуючий фінал «Мілан» — «Челсі» також зовсім не виключений.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінал (перший матч)

«Манчестер юн.» (Англія) — «Мілан» (Італія) — 3:2

      73 820 глядачів

      Суддя — Кірос Вассарос (Греція)

      «МЮ»: ван дер Сар, Евра, Хайнце, Браун, О'Ши, Керрік, Флетчер, Скоулз, Гіггз, К. Роналдо, Руні

      «Мілан»: Діда, Мальдіні (Бонера, 46), Неста, Янкуловськи, Оддо, Гаттузо (Броккі, 53), Амброзіні, Зеєдорф, Пірло, Кака, Джилардіно (Гуркуфф, 84)

      Голи: К. Роналдо, 5; Руні, 53, 90+1 — Кака, 21, 37

      Попередження: Евра, 22; Гіггз, 62 — Кака, 62; Бонера, 74