Увага: на першу колію прибуває «Буковель»

24.04.2007
Увага: на першу колію прибуває «Буковель»

«Буковель»: автобус на рейках. (Фото автора.)

      Цей потяг більше схожий на автобус, власне, і має назву рейкового автобуса. Уже кілька днів він возить пасажирів із Чернівців до Львова і в зворотньому напрямку. Зупиняється лише в Коломиї та Івано-Франківську, що дуже зручно, адже єдиний потяг прямого сполучення, яким можна було дістатися Львова, плентається цілу ніч і зупиняється біля «кожного стовпа».

      Потяг «Буковель» розрахований на 93 сидячих місця, відстань від Чернівців до Львова долає за 5 годин. Квиток коштує 44 гривні, дитячий — 33 гривні. Цей рейковий автобус — польського виробництва. Як говорить помічник машиніста Микола Ілечко, машина хороша, німецький двигун фірми «Мерседес», колеса італійські, електроніка чеська. Потяг може розвивати швидкість до 120 кілометрів за годину. Курсує «Буковель» між Львовом та Чернівцями п'ять разів на тиждень.

      Назву потяг успадкував зі свого попереднього життя, певний час він зв'язував Львів із курортом «Буковель», але це виявилось нерентабельним, і фахівці спрямували рейковий автобус на інший маршрут.