ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

24.04.2007
НХЛ

      1/8 фіналу. Східна конференція. «Нью-Джерсі» — «Тампа-Бей» — 3:0, 3:2 (серія — 4:2; Федотенко «Т» — в обох матчах не грав), «Баффало» — «Айлендерз» — 4:3 (серія — 4:1).

      Західна конференція. «Детройт» — «Калгарі» — 2:1 2ОТ (серія — 4:2), «Сан-Хосе» — «Нешвілл» — 3:2 (серія — 4:1) .

      Після вильоту «Тампи» з розіграшу Кубка Стенлі українець Руслан Федотенко звільнився від своїх обов'язків у НХЛ і теоретично міг би приєднатися до збірної на чемпіонаті світу в Москві, який стартує найближчої п'ятниці. Усе залежить від наполегливості національної федерації й бажання самого спортсмена.

Росія

      Вища ліга. Фінал. «Хімік» (Воскресенськ) — «Торпедо» (Нижній Новгород) — 3:5 (серія — 1:3). За третє місце. «Іжсталь» — «Дмитров» — 1:2 (по бул.; перша гра — 2:2).

      «Хімік» українського нападаючого Дмитра Цируля не зміг завоювати путівку до суперліги. А захисник Андрій Срюбко став володарем малої бронзової нагороди у складі «Дмитрова». Обидва гравці мають приєднатися до збірної України на чемпіонатi світу.

Трансфер

      Український центрфорвард Вадим Шахрайчук наступний сезон проведе у підмосковному ХК МВД, що виступає у суперлізі Росії.

Євротур

      Фінал (повторний матч). Росія — Швеція — 2:4 (перша гра — 2:3). За третє місце: Чехія — Фінляндія — 1:0 (у дод. час — 1:0; перша гра — 0:1).

Товариські матчі

      Данія — Італія — 2:2, Швейцарія — Німеччина — 5:1, Словаччина — Латвія — 3:2, Білорусь — Норвегія — 3:1, 5:4.

Перший дивізіон

      Наступного року у вищому дивізіоні світового хокею гратимуть збірні Словенії й Франції. Словенці впевнено виграли групу В першого дивізіону у себе вдома, а французи у вирішальному матчі групи А в Китаї здолали команду Казахстану.