Шоу Кличків має тривати

24.04.2007

      Віталій та Володимир Клички разом із першим тренером Володимиром Золотарьовим задумали свій «іменний» турнір у 2000 році. Ще тоді вони мріяли, щоб молоді українські бійці одержували на цих аматорських змаганнях ліцензії для участі у європейських та світових турнірах, а також на Олімпійські ігри. За ці сім років наші видатні боксери змогли втілити мрію в реальність. Минулої суботи під час фіналів турніру на призи братів Кличків у київському Палаці спорту глядачі справді могли побачити не лише феєричне шоу включно з групою «Океан Ельзи», а й майбутнє світового боксу. Цьому передувала чотириденна кваліфікація, яку приймав спортивний комплекс ЦСКА.

      «Головна мета турніру — не тільки визначити кращих, а й запалити нові зірки на небокраї аматорського боксу, — підкреслює почесний чемпіон WBC Вiталiй Кличко. — Також наше завдання — по можливості, забрати хлопців із вулиць, відгородивши їх від негативних впливів. Цей та інші турніри, організацією яких ми займаємося, є частиною великої програми популяризації серед молоді спорту та здорового способу життя, якою займається благодійна організація «Фонд Братів Кличків». Цей турнір може стати найкращим не лише серед тих, які проходять у нас, а й за кордоном».

      Під час тривалого шоу, що передувало власне боксу, глядачі вже було почали переживати за спортивну складову свята. Але вона вдалася на славу. Наші боксери не розчарували публіку, вигравши у шести вагових категоріях, при цьому два фінали були суто українськими. А особливо переконливими були перемоги вже титулованого маріупольця Ісмаїла Сіллаха, Олександра Ключка з Миколаєва та севастопольця Сергія Пивоваренка.

      На церемонії закриття турніру найголовнішими стали слова Віталія Кличка про те, що наступного року ці змагання стануть ліцензійними до Олімпіади-2008. І підстав сумніватися в цьому немає, адже українські брати-чемпіони слів на вітер не кидають.

 

ТАБЛО

VII міжнародний турнір на призи братів Кличків

      Результати фінальних поєдинків. Вагова категорія до 48 кг: Далакян (Україна) — Хадурі (Грузія) — 20:12. 51 кг: Чагаєв (Україна) — Джунківський (Україна) — 22:16. 54 кг: Мюррей (В.Британія) — Данієров (Узбекистан) — 14:9. 57 кг: Хацигов (Білорусь) — Умаров (Узбекистан) — 20:3. 60 кг: Ключко (Україна) — Хідіров (Узбекистан) — 16:2. 64 кг: Йонут (Румунія) — Аширов (Казахстан) — 12:7. 69 кг: Табатадзе (Грузія) — Махмудов (Узбекистан) — 21:10. 75 кг: Накані (Грузія) — Роналд (Румунія) — відмова румуна. 81 кг: Сіллах (Україна) — Атоєв (Узбекистан) — 24:5. 91 кг: Пивоваренко (Україна) — Гуломов (Узбекистан) — за явної переваги українця. Понад 91 кг: Глазков (Україна) — Міхєєнко (Україна) — 27:14.