Лихо трапилося у селі Гурівщина Києво-Святошинського району в одному з готелів-гуртожитків. У дванадцяти людей середнього віку різко погіршилося самопочуття, і їх було доправлено до інфекційного відділення Боярської райлікарні, де медики констатували: харчове отруєння. За попередньою версією, всі потерпілі отруїлися домашньою їжею. Переважна більшість із них — заробітчани з Житомирщини. Після великодніх свят їжі залишалося чимало, однак, чи була вона придатна до вжитку, має з'ясувати слідство.
А вже вчора, як повідомили «УМ» у шпиталі, до госпіталізованих «приєдналися» ще четверо постояльців того ж гуртожитку. «У них усіх однакові симптоми: розлад шлунка, головний біль, запаморочення голови. Нині загрози їхньому життю немає. Проте остаточно поставити діагноз і сказати, чим саме вони отруїлися, можна буде лише через тиждень, коли ми отримаємо результати всіх аналізів», — розповів «УМ» в. о. завідувача інфекційного відділу Боярської районної лікарні Максим Бицько.
Проте вже зараз можна припустити, що інтоксикація виникла не через отруєння неякісними чи зіпсованими харчовими продуктами. Як вдалося з'ясувати «УМ», заробітчани в останній день вихідних вирішили розважитися, їли та пили в різних закладах. «Коли працівники санепідемстанції прибули на виклик, почути чітке пояснення від постраждалих, яке дало б змогу зробити висновки, що саме стало причиною отруєння, не вдалося. Від заробітчан пахло спиртним, а самі вони не зовсім розуміли, що відбувається», — розповіли «УМ» у районній санепідемстанції. Очевидці підтверджують: у той день всі, хто поскаржився на біль, випили чимало горілки, запиваючи її пивом. Відтак отруєння могло виникнути i від «перебору» алкоголю, i вiд того, що спиртне могло бути контрафактним. Однак остаточні висновки буде зроблено тільки після з'ясування всіх обставин.