ХРОНІКА

21.04.2007
Футбол

      Відома букмекерська контора «Вільям Хілл» почала приймати ставки на переможця Єврo-2012. Україна, яка на правах одного з господарів звільнена від кваліфікації, значиться у переліку фаворитів і ділить восьме місце з чехами — коефіцієнт 21:1. Найвищі шанси на перемогу, на думку букмекерів, у збірних Німеччини (7,5:1), Іспанії, Італії та Англії (8:1), Голландії і Франції (9:1). Команди Польщі та Росії отримали шанс на рівні 34:1, це одинадцяте місце в рейтингу.

* * *

      Півзахисника київського «Динамо» Діого Рінкона рішенням бюро ПФЛ дискваліфіковано на три матчі чемпіонату України. Причина — навмисний удар суперника рукою в обличчя під час зустрічі дублюючих складів команд «Іллічівець» — «Динамо».

* * *

      Іспанія. Королівський кубок. Півфінал (перший матч). «Депортиво» — «Севілья» — 0:3 (Кануте, 12; Навас, 15; Фабіано, 90 (пен.)).

Гандбол

      Успішний приклад боротьби ФФУ за футбольне Євро-2012 позитивно позначився також і на амбіціях інших українських федерацій. Як повідомляє сайт «Наш спорт», Україна подала заявку на проведення чемпіонату Європи 2012 року з гандболу. Суперниками ФГУ в тендері будуть Німеччина, Голландія та Сербія.

Теніс

      Позавчора ввечері збірна України виграла свій другий матч у групі І Євро-Африканської зони Кубка Федерації (неофіційний чемпіонат світу серед жіночих збірних). Цього разу наші дівчата були сильнішими від угорок — 2:1. Юліана Федак виграла свій поєдинок одиночного розряду у Кіри Надь — 6:4, 6:2, Катерина Бондаренко поступилася Агнеш Савай — 6:4, 3:6, 5:7, а у вирішальному двобої сімейний дует сестер Олени й Катерини Бондаренко дотиснув пару Савай/Губаші — 6:2, 3:6, 8:6. Свій матч другого туру виграла й збірна Білорусі — у литовок, також 2:1. Тож переможець групи визначався вчора ввечері в зустрічі Україна — Білорусь. Хто саме посів перше місце і здобув право зіграти в «плей-оф» за вихід до групи ІІ Світової зони, стало відомо вже після здачі цього номера «УМ» до друку.

Важка атлетика

      Позавчора на чемпіонаті Європи у Страсбурзі українські атлети (точніше, атлетки) здобули вже третю медаль за сумарний результат. У ваговій категорії до 69 кг велику «бронзу» виборола Наталя Давидова, яка в ривку підняла штангу вагою 109 кг, а в поштовху — 132 (за ці вправи Наталка отримала, відповідно, мале «срібло» й «бронзу»). Такий самий загальний показник — 241 кг — і у вірменки Назік Авділян, але вона отримала велику срібну нагороду лише завдяки тому, що виявилася на 70 грамів (!) легшою за Давидову. А поза конкуренцією в цій категорії була росіянка Оксана Сливенко — 257 кг (112+145).

      Ще одна наша штангістка Надія Миронюк у категорії до 75 кг показала четвертий результат у ривку (106 кг), сьомий — у поштовху (130 кг) і посіла підсумкову п'яту позицію.

Боротьба

      На чемпіонаті Європи позавчора в бій вступили чоловіки-«греко-римляни». Наші борці одразу ж здобули дві медалі. У категорії до 66 кг срібним призером став Олександр Хвощ, який у фіналі поступився болгарину Ніколаю Гергову. «Бронзу» у вазі до 55 кг отримав ще один українець Вугар Рагімов, який у сутичці за третє місце зламав опір болгарина Владислава Венкова.

Баскетбол

      Жінки. Чемпіонат України. Півфінал. «Козачка-ЗАлК» — «Олімп-НАЕК» — 94:64, 111:67 (серія — 2:0).

      У фіналі запоріжанки захищатимуть свій титул у протистоянні з переможцем пари «Дніпро» — ТІМ-СКУФ, яка свій перший матч зіграє сьогодні.

Хокей

      НХЛ. У Кубку Стенлі вчора визначилися ще двоє чвертьфіналістів. Із рахунком 4:1 свої серії виграли «Оттава» (у «Піттсбурга», Східна конференція) і «Анахайм» (у «Міннесоти», Захід). Рахунок останніх матчів був переконливим — відповідно, 3:0 і 4:1.

* * *

      Суперники збірної України по груповому турніру ЧС-2007 розпочали виступи у фіналі Євротуру. Фіни виграли в чехів — 1:0, а російська команда поступилася Швеції — 2:3.