ХРОНІКА

20.04.2007
Боротьба

      На чемпіонаті світу з вільної боротьби у Софії українські дівчата здобули чотири медалі. До «срібла» Катерини Бурмістрової в останній день змагань додали ще три нагороди. Так само, як Бурмістрова, програли свої фінали й посіли другі місця Наталія Синишин (вагова категорія до 55 кг) та Світлана Саєнко (до 72 кг). Ганна Василенко (до 63 кг), на відміну від Олександри Когут (до 48 кг), свою останню сутичку виграла й отримала «бронзу».

Важка атлетика

      На континентальній першості у Страсбурзі уже дві українки стали володарками медалей. Нагадаємо, 23-річна Наталка Троценко (категорія до 53 кг) виборола «велику» срібну медаль у сумі (186 кг), при цьому золоту — у ривку (86 кг) й бронзову — у поштовху (100 кг). А от 21-річна Юлія Деркач з Луганщини обмежилася третім місцем лише у поштовху.

Фехтування

      П'ятою нагородою збірної України на чемпіонаті світу серед юніорів і кадетів у турецькому місті Белек стало «золото» команди шаблістів у складі Андрія Ягодки, Дмитра Пундика, Василя Калинського й Антона Кукси. У фіналі наші хлопці «закололи» збірну Франції — 45:41.

Теніс

      Жіноча збірна України у першому матчі турніру Євро-Африканської зони Кубка Федерації, що розпочався у болгарському місті Пловдив, легко переграла команду Литви з рахунком 3:0. Перемоги в одиночному розряді здобули Юліана Федак й Олена Бондаренко, а Ольга Савчук разом із Катериною Бондаренко виграли парну зустріч.

      Учора наші дівчата протистояли угоркам, які напередодні поступилися збірній Білорусі — 1:2. А сьогодні відбудеться матч Україна — Білорусь, який і визначить переможця нашої групи.

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. 1/4 фіналу (другий матч). «Миколаїв» — «Київ» — 67:91 (Ревзін (21) — Ранчич (18)). Рахунок серії — 0:2.

      Столична команда вийшла до півфіналу, де зустрінеться з «Хіміком».

Хокей

      НХЛ. 1/8 фіналу (четверті матчі): «Тампа-Бей» — «Нью-Джерсі» — 3:4 ОТ (серія — 2:2; Федотенко «Т» — 18:10, «-2», 2 хв. штр.), «Рейнджерс» — «Атланта» — 4:2 (серія — 4:0; Житник «А» — 26:42, 1 кидок, «0»).

      «Нью-Йорк рейнджерс» став першим клубом, який пробився до півфіналу Східної конференції. Український захисник «Атланти» Олексій Житник у чотирьох матчах «плей-оф» не набрав жодного очка, зробив 5 кидків і напрацював на коефіцієнт корисності «-4».