Ви і радість, і біль

20.04.2007
Ви і радість, і біль

У Донецьку Фернандіньйо заважали не лише суперники, а й власні ноги. (Фото PHL.)

      За процесом вибору господаря чемпіонату Європи 2012 року півфінальні матчі Кубка України відійшли на другий план. У квартеті кращих команд турніру зібралися тим часом команди, що входять до трійки лідерів першості, плюс «Таврія», яка останнім часом теж претендує на «зону УЄФА» і піднялася на п'яту сходинку.

      Минулих вихідних сімферопольська команда намагалася вчинити опір «Шахтарю» у чемпіонаті України. Тоді колектив Михайла Фоменка програв у рідних стінах. Але позавчора вже в Донецьку підтвердив імідж «грози авторитетів». Зрозуміло, що «Таврія» робила ставку на оборону, проте контратаки кримчан часом виглядали небезпечно. І забити вони також цілком могли, хоча, звісно, створили значно менше гольових моментів, ніж підопічні Мірчі Луческу. Втім реалізація дорівнювала нулю в обох команд. Один лише форвард гірників Брандао мав близько п'яти шансів, але брак майстерності знову не дозволив бразильцеві відзначитися. Не використали свої можливості й інші «чарівники м'яча» — Адріано, Фернандіньйо й Матузалем. Та й сербський голкіпер гостей Саша Тодич зіграв на останньому рубежі надійно.

      Київське «Динамо» перебуває у метастабільному стані, коли гра у команди начебто є, але її рівень, як і дії окремих виконавців, не задовольняють тренерів та вболівальників. Наставник «Металіста» Мирон Маркевич пообіцяв дати бій віце-чемпіонам, при цьому випустив у стартовому складі одного форварда — Діденка, залишивши на лаві запасних Фоміна. Та в першому таймі краще виглядали саме харків'яни, а динамівці, в лавах яких не було Реброва й Юссуфа, надто захоплювалися симуляціями. Найреальніший шанс відкрити рахунок мав «Металіст», однак Бордіян влучив у поперечину.

      Після «вливань» у перерві від Анатолія Дем'яненка «Динамо» активізувалося, тоді як господарі виглядали дещо втомленими. Коли залишалося грати менше 15 хвилин, переможний м'яч у незвичному для себе стилі — головою — забив Мілевський, відгукнувшись на фланговий навіс Гусєва. За 10 хвилин до фінального свистка замість Клебера на поле вийшов новачок «Динамо» сенегалець Дамбе Туре, але нічим особливим не запам'ятався.

      Оскільки розгромів у середу не сталося, матчі-відповіді у День Перемоги 9 травня становитимуть значний інтерес з точки зору інтриги. А раптом «Таврія» відіб'ється, а «Металіст» вразить не надто надійну оборону «Динамо»?..

 

ТАБЛО

Кубок України.

Півфінали (перші матчі)

«Металіст» — «Динамо» — 0:1

      20 500 глядачів

      Гол: Мілевський, 76

«Шахтар» — «Таврія» — 0:0

      21 000 глядачів