Вийшла заміж, щоб сiсти за грати?

14.04.2007
Вийшла заміж, щоб сiсти за грати?

Ліз і Арун під час шлюбної церемонії по-індійськи.

      Найбільш очікувана подія в житті 41-річної британської моделі й актриси Елізабет Герлі — її власне весілля — може завдати Ліз чимало клопотів. Річ у тім, що кінозірці та її чоловікові, індійському мільйонеру Аруну Найяру, висунуто звинувачення у порушенні звичаїв індуїстської церемонії шлюбу. Як повідомляє газета «Дейлі мейл», за це молодятам може загрожувати навіть... в'язниця.

      До суду на Ліз та Аруна подав індус Вішну Кшандельвал, який особисто з цією парочкою не знайомий і навіть ніколи не бачив їх «живцем». Однак це не завадило Вішну стверджувати, що під час весілля, яке відбулося в березні в індійському штаті Раджастан, Герлі й Найяр порушили священні індійські традиції. Зокрема, парочку звинувачують у тому, що вони продали права на зйомки свого весілля журналу Hello! майже за 4 мільйони доларів і таким чином перетворили святий обряд на комерційне шоу. Окрім того, наречена не роззулася під час церемонії, чим образила богів. Не сподобалося побожному індусові й весільне сарі Ліз, яке, на думку позивача, було надто відвертим. Але найбільшою провиною подружжя пан Вішну вважає те, що за тиждень до весілля в Індії пара вже уклала законний шлюб в Англії, а отже, індуїстська церемонія була тільки фарсом.

      Найгірше для Елізабет і Аруна те, що проти них збирається свідчити батько навіть нареченого, 66-річний Вінод Найяр. Він запевняє, що син і невістка образили його, не приділивши належної уваги на весіллі, оскільки переймалися переважно європейськими друзями.

      Якщо всі обвинувачення буде доведено, молодятам загрожує серйозний штраф, або й термін до трьох років ув'язнення — відповідне покарання встановлює стаття кримінального кодексу Індії, у якій ідеться про образу релігійних почуттів.