Один на трьох

13.04.2007
Один на трьох

Філіппо Індзагі пробиває Олівера Кана, і «Баварiя» прощається з Суперлігою. (Фото РЕЙТЕР.)

      У чвертьфінальних матчах середи, по суті, вирішувалося, хто у півфіналі складе компанію трьом клубам із Туманного Альбіону — німецька чи італійська команда. Адже сумнівів стосовно переваги «Ліверпуля» над ПСВ за підсумком двох матчів ні в кого не лишалося.

      Напередодні поєдинку в Мюнхені теоретичний гандикап мала «Баварія», яка досягла результативної нічиєї у першій зустрічі на «Сан-Сіро». Але, як виявилося, своє слово сказала... футбольна статистика, адже «Мілан» успішно долає німецькі бар'єри уже 16 років! Хоча Карло Анчелотті й залишився без дискваліфікованого Джилардiно, проте на поле вийшов Філіппо Індзагі — спеціаліст по голах у ворота... саме «Баварії».

      Німецька «машина» тиснула з перших хвилин, проте зі швидким голом господарям не пощастило — м'яч після удару ван Боммеля винесли з лінії воріт захисники. Після цього голкіпер Діда ще «взяв» небезпечний постріл Лукаса Подольськи, а загалом баварська навала найчастіше завершувалася неточними передачами та ударами. У цей час Піппо відверто «спав» біля воріт Кана, потрапляючи в офсайди та діючи недбало при прийомі м'яча. Проте «бліц-кріг» створили не німці, а саме Індзагі та ще один ветеран гостей Кларенс Зеєдорф.

      Спочатку темношкірий ветеран-голландець застукав досвідченого Кана зненацька — ударом із лінії штрафного майданчика, а ще через чотири хвилини видав чудовий пас п'ятою на Індзагі. Філіппо вийшов сам на сам із воротарем і влучним ударом під поперечину підтвердив, що недаремно його називали колись Супер-Піппо.

      Хоч як це дивно, але за рахунку 0:2 німці «зламалися». За інерцією «машина» працювала, один ван Боммель завдав стількох ударів по воротах, що можна було б зрівняти рахунок, але все це було прямолінійно та неточно. «Мілан» завдяки Кака мав чимало вишуканих нагод, щоб довести команду Отмара Хіцфельда до ганьби, але таки «пробачив». У півфіналі «россо-нері» зустрінуться з лідером прем'єр-ліги — «Манчестер юнайтед».

      На «Енфілд Роуд» у цей часнаставник «Ліверпуля» Рафаель Бенітес вирішив обійтися без своїх провідних виконавців Джеррарда, Фіннана та Каррагера, але ПСВ так і не зміг забити бодай один гол за два матчі. Натомість довготелесий Пітер Крауч влучним ударом ногою з п'яти метрів офіційно оформив новий історичний факт — Англія стала третьою країною, яка делегувала у півфінал Ліги чемпіонів три клуби. Досі це вдавалося іспанцям у сезоні 1999/2000 (і тоді Лігу виграв «Реал») та італійцям у сезоні 2002/03 (Кубок дістався «Мілану»). За такою логікою, цьогорічний трофей має дістатися саме англійцям. Чи Карло Анчелотті проти?

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу

Повторні матчі

(результати середи):

«Баварія» (Німеччина) — «Мілан» (Італія) — 0:2 (перший матч — 2:2)

      Голи: Зеєдорф, 27; Індзагі, 31

«Ліверпуль» (Англія) — ПСВ (Голландія) — 1:0 (3:0)

      Гол: Крауч, 67

      Вилучення: Марселіс, 64 (ПСВ)