ХРОНІКА

11.04.2007
Дзюдо

      На чемпіонаті Європи в сербському Белграді збірна України розжилася на дві медалі, в тому числі — золоту. Чемпіоном континенту став наш Валентин Греков, який у ваговій категорії до 90 кг виграв усі сутички, в тому числі вирішальну, у грузина Іраклія Цирекідзе. Марина Прищепа здобула «бронзу» серед жінок у категорії до 70 кг — у півфіналі наша дзюдоїстка поступилася полячці Катаржині Плоцик.

      Досить близько до п'єдесталу підійшли також Ольга Суха (до 48 кг), Ганна Нікітіна (до 57 кг), Марина Прокоф'єва та Євген Сотников (понад 100 кг) — усі вони посіли п'яті місця.

Хокей

      Чемпіонат світу серед юнацьких збірних (U-18). Перший дивізіон. Група В (Сянок, Польща). 3-й тур. Норвегія — Україна — 4:5 (по булітах; 1:2, 2:1, 1:1, 0:0; шайби у складі українців закидали Кіча, Слюсар, Буценко, Єгоричев; вирішальний буліт — Кіча; воротар — Балабан). 4-й тур. Польща — Україна — 2:1 (1:0, 0:0, 1:1; Мадера). 5-й тур. Україна — Вел. Британія — 5:3 (1:1, 2:1,2:1; Оганесян, Буценко, Сiрий — 2, Долинiн).

      Турнірне становище: Данія — 12 очок (4 матчі), Японія, Норвегія — 8 (4), Польща — 6 (4), Україна — 5 (5), Вел. Британія — 0 (5).

      Підопічні Равіля Юлдешева загалом провалили турнір, але зберегли прописку в другому дивізіоні світового юнацького хокею. Ключовим виявився вчорашній, останній, матч проти британців.

* * *

      Російська суперліга. «Плей-оф». Фінал (серія до трьох перемог). «Ак барс» — «Металург» (Мг) — 2:5, 5:1 (серія — 1:1).

      За татарський клуб грає українець Разін, за магнітогорців — Завальнюк, в пасиві якого шість хвилин штрафу за другий поєдинок. У цьому ж матчі воротарі Міка Норонен і Тревіс Скотт влаштували на 53-й хвилині бійку між собою і отримали по матч-штрафу.

Легка атлетика

      Українка Тетяна Головченко стала другою на Кубку Європи в італійському місті Феррара, де чоловіки й жінки змагалися на дистанції 10 000 метрів. Наша спортсменка показала результат 31.59,98, поступившись тільки Елван Абейлегессе з Туреччини, час якої — 31.25,15.

Бокс

      Чемпіон IBF у надважкій вазі Володимир Кличко може зустрітися з екс-чемпіоном світу Леймоном Брюстером у матчі-реванші влітку цього року. Як повідомляє сайт Boxingtalk.com із посиланням на інформовані джерела, американський телеканал НВО зарезервував дату 7 липня для наступного двобою Кличка-молодшого. Нагадаємо, що в 2004 році Брюстер переміг Волод. у двобої за вакантний титул WBO, і тепер Кличко хоче взяти реванш.