СПОРТИВНА ХРОНІКА

07.04.2007
Баскетбол

      Жінки. Кубок України. Фінал. «Козачка-ЗАлК» — ТІМ-СКУФ — 80:78 (25:17, 22:20, 18:22, 15:19; Жержерунова (22), Ісаченко (21), Сильянова (18) — Савіна (21), Красникова (17)).

      Чемпіонки України — баскетболістки з Запоріжжя — здобули національний Кубок, розіграш якого було поновлено після 13-річної паузи. Матч «козачок» із київськими «скуф'янками» був запеклим, погано лише, що посеред буднього дня на трибунах дніпропетровського палацу «Метеор», де відбувався фінал, зібралося зовсім мало глядачів.

* * *

      Чоловіки. Українська суперліга. «Хімік» — «Політехнік» — 100:67, «Дніпро» — «Львівська політехніка» — 95:82.

Футбол

      Останнього дня дозаявочної кампанії в чемпіонаті України київське «Динамо» підсилилося 22-річним форвардом швейцарського «Грассхопперс» Демба Туре, орендувавши цього футболіста до кінця сезону з правом викупу його контракту. Демба має громадянство Сенегалу і є кандидатом до національної збірної своєї країни. У попередньому сезоні він забив за «Грассхопперс» лише чотири голи у 33 матчах.

Хокей

      Чемпіонат світу серед юнацьких команд (U-18). Перший дивізіон, група В (Сольнок, Польща). 2-й тур. Данія — Україна — 4:1 (0:0, 2:1, 2:0; гол — Кіча).

      Становище команд: Данія, Норвегія, Японія — 6, Україна, Польща, Велика Британія — 0.

      Після двох поразок підопічні Равіля Юлдашева втратили шанси підвищитися в класі.

* * *

      НХЛ. Результат матчу за участі українця. «Айлендерз» — «Торонто» — 5:2 (Понікаровський «Т» — 20:04, «-2», 2 кидки).

Теніс

      На представницькому турнірі серії WTA в Амелія-Айленді (США) остання з українок — Олена Бондаренко — припинила боротьбу в третьому колі. До чвертьфіналу нашу першу ракетку не пустила сербка Єлена Янкович, другий номер посіву, — 2:6, 0:6.

Гандбол

      Новим головним тренером чоловічої збірної України став Леонід Захаров, який уже працював на цій посаді у 1990-х роках. Сергій Кушнірук подав у відставку, бо обрав роботу в Міністерстві у справах сім`ї, молоді та спорту (раніше Кушнірук суміщав її з тренерським контрактом).