НОВИНИ ПЛЮС

07.04.2007
Опитування

      54% жителів Донецька вважають, що ситуація, яка склалася з указом про розпуск парламенту, може призвести до силових зіткнень прихильників двох сторін. Таку ж думку підтримують 33,4% жителів Вінниці, 32,3% — Дніпропетровська, 39% — Києва, 31,2% — Львова та 34,3% — Одеси.

      Не вважають можливими силові зіткнення 29% донеччан, 44,7% киян, 51% львів'ян, 48,2% жителів Дніпропетровська, 54,4% — Вінниці, 27,3% — Одеси.

      Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у шести згаданих містах України (з 3 до 5 квітня методом телефонного інтерв'ю опитано близько 600 городян у кожному місті).

      За цим же опитуванням, позицію Президента Ющенка в ситуації з розпуском парламенту підтримують 61,3% львів'ян та 46,6% киян, 46,9% жителів Вінниці, 27,9% — Дніпропетровська, 11,7% — Донецька і 15,3% — Одеси. На бік парламентської коаліції та уряду стають 60,2% донеччан і 38,3% дніпропетровців, 33% одеситів, 15,6% вінничан, лише 13,6% киян та 8% — львів'ян.

* * *

      40% українців погоджуються з твердженням, що перехід депутатів з опозиційних фракцій до складу правлячої коаліції є фактичним нехтуванням результатів виборів 2006 року. Не підтримують таку позицію 24% опитаних. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

      На думку понад половини опитаних (52%), партії повинні позбавляти депутатських повноважень тих депутатів, які не виконують рішення фракції у ВР.

      Опитування проводилося з 29 березня до 3 квітня по всій території України, опитано 2041 респондента віком від 18 років.

Протистояння

      Прихильники коаліції, які вже кілька днів беруть участь у масових акціях у Києві, вчора знову заблокували рух у центрі столиці і влаштували мітинг на майдані Незалежності.

      О пiв на четверту почалася зустрiч Президента i Прем’єра на Банковiй.

Кадри

      Інна Богословська, котру напередодні Кабінет Міністрів призначив заступником міністра юстиції, займеться питаннями правового забезпечення стратегічних реформ.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>