Вiдставили до лiкарнi

09.07.2014

Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки.

По гарячих слідах слідчий відділ прокуратури Черкаської області вже зареєстрував кримінальне провадження за фактом застосування насильства до Олійника-меншого під час виконання ним службових обов’язків та вніс до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.

«Встановлено, що біля приміщення прокуратури Черкаського району по вул. Леніна, 135 відбулась акція протесту щодо звільнення прокурора Черкаського району Руслана Олійника. У ході акції окремі особи, які брали у ній участь, застосували насильство до прокурора, і тому він наразі перебуває на стаціонарному лікуванні», — йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури. У відомстві також заявляють, що у справі нині триває досудове розслідування.

Водночас сам народний депутат Володимир Олійник, який тепер є членом новоствореної депутатської групи «За мир і стабільність», називає усе, що сталося з його сином Русланом, залякуванням та пов’язує такі події зі своєю політичною діяльністю.

Епопея щодо відставки сина Володимира Олійника триває на Черкащині з квітня. Періодично активісти ходили до прокуратури і порушували це питання, звинувачуючи Олійника-молодшого у невиконанні службових обов’язків. На такі закиди головний прокурор області Віктор Миколенко обіцяв народу провести перевірку.

Під час останнього візиту до прокуратури з «питанням Олійника» до людей вийшов заступник обласного прокурора Михайло Кунденко і повідомив, що на вимогу активістів перевірка діяльності Руслана Олійника була проведена та виявила численні порушення. Тож, наголосив він, тепер вирішується питання щодо звільнення сина екс-мера Черкас iз посади районного прокурора, а всі матеріали будуть передані до Генеральної прокуратури.

«Річ у тім, що звільнити з роботи людей, наділених владою, або ж дітей можновладців у нашій країні дуже непросто, бо вони чіпляються за свої крісла до останнього», — розповів «УМ» Юрій Ботнар, керівник черкаського обласного осередку ВО «Свобода», однопартійці якого разом із представниками Народної ради, районними депутатами й пікетували черкаську районну прокуратуру. — А Руслан Олійник очолював Черкаську районну прокуратуру за часів Януковича—Пшонки і це означає, що він був причетний до всього, що робила прокуратура під його керівництвом. Там про дотримання законів не йшлося, тож громада має право проводити народну люстрацію.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>