«Ножиці» від Шеви

06.04.2007

      Англійський чемпіонат фахівці ставлять вище за італійський та іспанський хоча б через те, що останнім часом на Британських островах вкладають великі кошти у придбання найдорожчих легіонерів. Проте навіть це може не призвести до здобуття клубами Туманного Альбіону почесних трофеїв Європи. У середу два лідери Прем'єр-ліги поставили під сумнів свій вихід у півфінал Ліги чемпіонів. А все через їхню консервативність. Всілякі перегравання кубкових матчів англійської ліги та ігри ледь не в новорічну ніч таки даються взнаки. П’ятдесят матчів із початку сезону й до цього часу — забагато навіть для Лемпарда. Тож не надто стабільні у своїх чемпіонатах «Валенсія» і «Рома» спромоглися створити проблеми значно міцнішим англійським лідерам.

      Щоправда, манчестерців підставив знаковий для команди гравець Пол Скоулз, який у середині першого тайму примудрився заробити за 8 хвилин два «гірчичники» і залишити свою команду в меншості. І ось уже 75 тисяч глядачів на трибунах Олімпійського стадіону в Римі раділи першому голу у ворота гостей. Фартовим італійцям допоміг рикошет — Таддеї пробив, Браун невдало «підставився», і голкіпер манкуніанців ван дер Сар побачив м'яча лише у сітці. Підопічні Алекса Фергюссона після перерви змогли відігратися (чудову багатоходівку завершив Руні), проте останнє слово таки залишилося за господарями: серб  Вучинич, який вийшов на заміну, вдало зіграв на добиванні.

      У цей самий час «Челсі» змушений був відігруватися після голу гравця молодіжної збірної Іспанії Давида Сильви, який пробив Петра Чеха з далекої відстані, швидше, навмання. Наш Андрій Шевченко у цій грі був «командним» форвардом, тобто не цурався віддати пас партнеру, чого не скажеш про Дідьє Дрогба, який робить усе насамперед для власного іміджу. Прикро, але саме африканському егоїсту, а не капітану збірної України, знову пощастило стати героєм зустрічі. Воротар «Валенсії» Канісарес вибив м'яч на чужу половину поля, звідки його повернув у один дотик захисник «Челсі», та так вдало, що івуарійському форварду залишалося лише підставити голову у чужому штрафному майданчику. А от Шева за кілька хвилин до кінця матчу в чудовому стилі бив «ножицями» — в падінні через себе. Шкода, але на лінії воріт став захисник левантійців, які тепер мають вищі шанси на вихід до півфіналу.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.1/4 фіналу.

Перші матчі

(результати середи):

«Рома» (Італія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 2:1

      Голи: Таддеї, 44; Вучинич, 66 — Руні, 60

      Вилучення: Скоулз, 34 («МЮ»)

«Челсі» (Англія) — «Валенсія» (Іспанія) — 1:1

      Голи: Дрогба, 53 — Сильва, 30