ХРОНІКА

24.03.2007
Футбол

      Матч між збірними Фарерських островів і України відбудеться, як і було заплановано, сьогодні о 15.00 за місцевим часом (о 17.00 за київським). Таке рішення у четвер ввечері прийняв делегат УЄФА, який прибув у Тофтір і оцінив умови на тамтешньому стадіоні. Скоріше за все, снігу на полі вже не буде, а норми УЄФА не передбачають обов'язкову наявність на ньому трави.

* * *

      Прес-служба гірників позбавила акредитації журналістів газети «Команда» на всі матчі «Шахтаря», вважаючи, що «продинамівська» газета необ'єктивно висвітлює події навколо чемпіонів України і дозволяє собі брудні висловлювання на адресу донеччан.

Фігурне катання

      На чемпіонаті світу в Японії залишилося розіграти медалі тільки в одиночному катанні у жінок. У четвер ввечері титул кращого фігуриста планети вперше здобув чемпіон Європи француз Брайан Жубер, хоча у довільній програмі він показав лише третій результат слідом за господарем турніру Даїсуке Такахаши і швейцарцем Стефаном Ламб'єлем. У підсумку японцеві дісталося «срібло», а 21-річному дворазовому чемпіону світу зі Швейцарії — «бронза». Киянин Антон Ковалевський посів підсумкове 24-те місце.

      Серед танцювальних дуетів болгари Албена Денкова і Максим Ставійський відстояли свій титул чемпіонів світу, вигравши довільну програму. Другою і вчора, і в загальному заліку стала канадська пара Дюбрель/Лозон. «Бронза» дісталася американському дуету Белбін/Агосто. При цьому французи Делобель/Шенфельдер, які показали третій результат у довільному танці, опустилися на підсумкову четверту позицію. Росіяни Домніна/Шабалін — п'яті, українці Ганна Задорожнюк/Сергій Вербило — 17-ті.

Теніс

      Чоловіча збірна України почала підготовку до матчу другої групи Євро-Африканської зони проти команди Греції, який відбудеться 6-8 квітня на майданчику греків у місті Яніна. Капітан команди Володимир Богданов викликав на збір усіх найсильніших тенісистів — Стаховського, Бубку, Терещука, Долгополова, Марченка. Щоправда, Долгополов почав вимагати гарантії фінансового забезпечення своєї участі у національній команді, але капітан запевнив, що вмовить спортсмена зіграти за збірну. Завданням на сезон для «синьо-жовтих» є повернення до першої групи Євро-Африканської зони.

* * *

      У четвер на представницькому турнірі в Маямі киянка Катерина Бондаренко у матчі першого кола переграла японку Аїко Накамуру (6:2, 0:6, 6:1), а от Юліана Федак із Нової Каховки поступилася титулованій господарці змагань Венус Уїльямс — 5:7, 2:6.

Хокей

      Кубок України. Група А. «Сокіл» — АТЕК — 9:1. Підсумкове становище: «Сокіл» — 6, АТЕК — 3, «Донбас» — 0.

      Група Б. «Беркут» — «Компаньйон» — 4:3 (по бул.). Підсумкове становище: «Беркут» — 5, «Компаньйон» — 4, «Львів» — 0.

      У фіналі сьогодні о 13.00 у Броварах зустрінуться «Сокіл» і «Беркут».

* * *

      НХЛ. «Тампа-Бей» — «Нью-Джерсі» — 3:1 (Федотенко «Т» — 16:13, 2 кидки, «+1», 2 хв. штр.), «Атланта» — «Сан-Хосе» — 1:5 (Житник «А» — 20:15, 5 заблокованих кидків (найбільше у матчі), «-4»).

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. «Будівельник» — «Азовмаш» — 60:84 (Стефанишин (16) — Ліщук, Ліаделіс (по 14)).