ХРОНІКА

21.03.2007
Футбол

      У донецькому дербі «Металург» хоч і бився по-справжньому проти «старшого брата», але знову забив у свої ворота й відтак програв третій матч поспіль під керівництвом голландця Ко Адріансе. До речі, склад «Шахтаря» напередодні зустрічі поповнив голкіпер «метадонів» 33-річний Юрій Вірт, котрий у понеділок просидів на лаві запасних чемпіонів України.

      Останній матч 19-го туру української вищої ліги: «Шахтар» — «Металург» (Д) — 2:1 (Вукич, 27; Бечірі, 64 (у свої ворота) — Зезе, 77).

      Лідери: «Динамо» — 49, «Шахтар» — 47, «Дніпро» — 31, «Металіст» — 30 (1 матч у запасі), «Таврія» — 27, «Арсенал», «Кривбас» — 25... 

* * *

      Кубок Англії. 1/4 фіналу (перегравання): «Манчестер юн.» — «Міддлсбро» — 1:0 (К. Роналдо, 77 (пен.); вилучення: Моррісон, 90 («Мід»)), «Тоттенхем» — «Челсі» — 1:2 (Кін, 79 (пен.) — Шевченко, 55; Райт-Філліпс, 61).

      Андрій Шевченко забив гол-красень, обігравши на правому фланзі захисника й відправивши снаряд із кута штрафного майданчика лівою ногою у дальню «дев’ятку» Пола Робінсона. Цей гол став четвертим для Шеви в Кубку Англії.

      У півфіналах 14 квітня зустрінуться: «Блекберн» — «Челсі», «Уотфорд» — «МЮ».

Стрільба з лука

      У турецькому Ізмірі завершився чемпіонат світу в приміщеннях. У змаганнях дорослих срібну медаль здобув українець Маркіян Івашко, котрий у фіналі поступився німцеві Ребергу (116:118). Саме Реберг у 1/4 фіналу вибив з боротьби нашого Віктора Рубана. Бронзові нагороди отримала наша жіноча команда (Тетяна Дорохова, Тетяна Бережна, Вікторія Коваль), а також Дорохова в індивідуальному турнірі.

      Більш вдало виступили юніори. Тарас Сенюк виграв «золото» в особистому заліку і разом із Дмитром Шаматріним й Олександром Малушиним — у командному. Серед дівчат срібну медаль отримала Марина Веселовська.

Спортивна гімнастика

      На етапі Кубка світу у французькому Берсі Україну представляли десять спортсменів, двоє з яких стали призерами. Дарина Згоба виграла кваліфікацію на брусах, але у вирішальному виступі отримала другу оцінку («срібло»). А Ірина Краснянська стала третьою у своїй улюбленій вправі на колоді.

      Валерій Гончаров після виграшу кваліфікаційних вправ на брусах у фіналі закінчив змагання лише на четвертому місці, а на поперечині олімпійський чемпіон посів п’ятий щабель. Олександр Воробйов показав четвертий результат у вправі на кільцях.

Теніс

      У Маямі стартував престижний турнір із призовим фондом 3,45 млн. доларів у жінок і стільки ж — у чоловіків. Кваліфікацію подолали троє з чотирьох українок: Вакуленко — Чінк (Угорщина) — 6:2, 6:1; Савчук — Спрем (Хорватія) — 6:3, 6:2; К. Бондаренко — Кутузова — 6:1, 2:6, 7:6.

Баскетбол

      Чемпіонат України. Жінки. За 1—6-те місця. 8-й тур. «Динамо-ПНУ» — ТІМ-СКУФ — 77:95, 85:87; «Козачка-ЗАлК» — «Олімп-НАЕК» — 101:66, 97:63; «Дніпро» — «Чайка» — 79:71, 100:75.

      Турнірне становище після 16 матчів: «Дніпро» — 31, «Козачка-ЗАлК» — 29, ТІМ-СКУФ — 28, «Олімп-НАЕК» — 21, «Чайка» — 18, «Динамо-ПНУ» — 17.

* * *

      Федерація баскетболу України визначила дати й місця проведення «фіналів чотирьох» у Кубку України. Чоловіки 24-25 квітня змагатимуться у київському Палаці спорту. У перший день у півфіналах зійдуться «Азовмаш» — «Черкаські мавпи», «Київ» — «Хімік»/«Дніпро».

      Представниці прекрасної статі розіграють трофей 4—5 квітня у Дніпропетровську. Півфінали: «Козачка» — «Олімп-НАЕК», ТІМ-СКУФ — «Дніпро».

Волейбол

      Визначилися володарі європейського Кубка ЄКВ. У чоловічому турнірі російський «Факел» у себе вдома в Новому Уренгої у вирішальному поєдинку переміг італійську команду «Копра» з П’яченци — 3:0. Натомість у жінок італійська «Перуджа» реваншувалася за земляків, здолавши у фіналі на своєму майданчику росіянок із «Зарєчьє-Одинцово» (Московська область) — також 3:0.