Нічия на користь чемпіона

20.03.2007

      Чемпіон світу WBA в найлегшій вазі Володимир Сидоренко відстояв свій титул у бою з панамцем Рікардо Кордобою. Поєдинок українця з добре знайомим йому претендентом на пояс відбувся в німецькому Штутгарті. Результат зустрічі — фактична нічия, яка залишає при регаліях чинного чемпіона. Нагадаємо, минулого року Сидоренко вже зустрічався з Кордобою, й тоді також була нічия на користь українського боксера. Тепер судді за підсумками 12-раундового двобою виставили такі бали: 117:111 і двічі 114:114.

      Представник Панами врахував особливості минулорічної зустрічі і діяв інакше, намагаючись диктувати Сидоренку власні умови. Перший раунд пройшов з перевагою Кордоби — «Маленькій електростанції», як називають Володю в Німеччині, не одразу вдалося перейти на звичну для нього близьку дистанцію (а це необхідно вже хоча б через вищий зріст і більшу довжину рук суперника). Добити панамця Сидоренко міг уже в другому раунді, але на заваді став гонг. Щось схоже траплялося кілька разів по ходу бою — українець чомусь починав акцентовані атаки переважно ближче до кінця раундів. Загалом, Кордоба діяв грамотно, часто — швидше за Сидоренка, змушував Володимира також багато пропускати, а коли треба — клінчував. І якщо восьмий та дев'ятий раунд пройшли за очевидної переваги українця, то три заключні відрізки перетворилися на обопільний «заміс», при цьому Сидоренко рідко проводив комбінації, довші за «двійку». Що ж, можливо, саме стриманість і обережність допомогли колишньому запоріжцеві зберегти чемпіонський титул.

* * *

      У рамках цього ж вечора боксу рейтингові поєдинки провели ще двоє українців. «Супертяж» Олександр Димитренко переміг американця Денні Батчелдера (технічним нокаутом у сьомому раунді), а Тарас Біденко — доміниканця Фернелі Феліза (одностайним рішенням суддів).