ХРОНІКА

14.03.2007
Хокей

      У російській суперлізі почалися серії матчів 1/8 фіналу, в яких беруть участь і гравці збірної України. Так, нападаючий Сергій Варламов закинув вирішальну шайбу у другій зустрічі «Сибіру» з «Нафтохіміком» (Нижньокамськ). Ворота команди з Новосибірська захищав екс-голкіпер «синьо-жовтих» Олександр В'юхін.

    Нинішній воротар збірної України Костянтин Симчук зіграв в обох переможних матчах московського ЦСКА.

      Двічі переміг і казанський «Ак барс», за який виступають наші Андрій Міхнов та Геннадій Разін (на рахунку Разіна — останній гол у першому матчі).

      У дуелі магнітогорського «Металурга» В'ячеслава Завальнюка й ХК МВД Сергія Климентьєва подвійну перевагу здобули господарі. Клим відзначився результативною передачею у зустрічі, яку підмосковна команда програла з розгромним рахунком 1:7.

      Столичне «Динамо» Вадима Шахрайчука також перебуває за крок від «вильоту».

      Російська суперліга. «Плей-оф». 1/8 фіналу: «Сибір» — «Нафтохімік» — 3:2 ОТ, 2:0 (серія — 2:0), «Авангард» — «Витязь» — 5:0, 2:1 (серія — 2:0), «Металург» (Мг) — ХК МВД — 5:2, 7:1 (серія — 2:0), «Салават Юлаєв» — СКА — 4:2, 2:1 ОТ (серія — 2:0), «Хімік» — «Сєвєрсталь» — 4:0, 3:0 (серія — 2:0), «Локомотив» — «Динамо» — 4:3, 3:2 (серія — 2:0), ЦСКА — «Лада» — 5:4, 4:1 (серія — 2:0), «Ак барс» — «Металург» (Нк) — 7:3, 4:2 (серія — 2:0).

* * *

      НХЛ. «Атланта» — «Вашингтон» — 4:2 (Житник «А» — 26:04, 1 кидок, «+1»).

Теніс

      На хардових кортах турніру в американському Індіан-Уеллсі сестри Олена і Катерина Бондаренко в першому колі парного розряду обіграли словацько-японський дует Гайдосова/Морігамі — 7:5, 6:2. Ще одна українка, Юліана Федак, разом із росіянкою Аллою Кудрявцевою в стартовому матчі здолали пару Галліксон/Бріанн (США/Австралія) — 7:5, 7:5, але в другому колі поступилися іншому американсько-австралійському дуету — Реймонд/Стосур, посіяному на турнірі під першим номером — 3:6, 0:6.

Ковзанярський спорт

      У Солт-Лейк-Сіті (США) відбувся чемпіонат світу на окремих дистанціях. Тріумфаторами у столиці зимових ігор 2002 року стали голландські ковзанярі, які здобули 5 золотих, 4 срібні і 2 бронзові медалі. По дві нагороди найвищого гатунку в активі команд США і Чехії, по одній — у Росії, Канади, Китаю. Українці участі в турнірі не брали.

Шорт-трек

      На чемпіонаті світу з бігу на ковзанах у хокейній «коробці», який відбувся в Мілані, домінували спортсмени Південної Кореї, які виграли сім iз десяти золотих медалей. Двічі на найвищу сходинку п'єдесталу сходили представники Канади, одного разу — американка.

      Україну представляв чоловічий квартет — Дмитро Полтавець, Олексій Кошеленко, Сергій Лифиренко, Антон Симон. У півфіналі естафети на 5 км наші хлопці фінішували останніми — на четвертій позиції. Лифиренко і Кошеленко стартували також на дистанціях 500, 1000 і 1500 м, але до вирішальних забігів не дісталися.