РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.03.2007

17 тисяч невпізнаних тіл

виявлено в Україні на початок цього року. За 2006 рік із 10 тисяч людей, які зникли безвісти, знайдено тільки половину. За січень, за даними Генпрокурора Олександра Медведька, кількість убивств зросла на 10%.

одну тисячу книг

«Гетьмани України» передала школам та бібліотекам Полтавщини дружина Президента Катерина Ющенко. Фонд «Україна 3000» в рамках проекту «Козацька слава — маленьким читачам» також планує передати це видання школам та бібліотекам Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

300 євро

коштувала на останніх біржових торгах у Бельгії тонна картоплі. Це вдвічі дорожче, ніж рік тому, і вдесятеро в порівнянні з 2003 роком.  Ринкові експерти пояснюють це неврожаєм 2005—2006 рр. Значне падіння урожаю картоплі також відзначено в Канаді і США. Тому ціни на картоплю зростатимуть і надалі. Всього у світі за цей період вирощено 322 мільйони тонн картоплі, з них 74 мільйони — в Китаї, який є головним її виробником.

Понад 220 вибухових пристроїв

вилучили співробітники СБУ спільно з працівниками МВС у рамках спецоперації у кількох центральних областях України. Експертами їх визначено як саморобні вибухові пристрої, виготовлені кустарним способом. Як правило, цю вибухівку використовували каменедобувні підприємства для підривів без відповідного дозволу і дотримання правил безпеки.

138 ТРIЙНЬ 

народилося в Україні в 2006 році. Загалом народжуваність в Україні за минулий рік збільшилася на 9,8 відсотка (у 2005-ому, порiвняно з попереднiм роком — на 9 %).

105 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. Серед помилуваних — 31 жінка і 74 чоловіки, з яких шестеро — особи похилого віку, п'ятеро інвалідів, один учасник війни, один учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дев'ятеро багатодітних, 55 осіб молодого віку. З початку року Президент уже підписав два укази про помилування загалом 204 осіб.

50 відсотків квартир

купується сьогодні з залученням банківських кредитів. Середні ставки за іпотечними позиками нині становлять 11—14% річних. Проте Комітет з аналізу ринку Асоціації фахівців з нерухомості України  прогнозує, що в найближчі 3 — 4 роки умови видачі кредитів будуть полегшуватися.

30 українських дизайнерів

влаштують у березні благодійний аукціон для допомоги ВІЛ-позитивним дітям-сиротам. 19 березня в рамках Українського тижня моди в Києві дизайнери (серед них Вікторія Гресь, Діана Дорожкіна, Тетяна Земскова, Лілія Пустовіт, Андре Тан) представлять по одному образу, присвяченому боротьбі з ВІЛ/СНІДом, об'єднаних брендом Fashion AIDS. А після показу частину колекції буде виставлено на продаж.

На 12,9 відсотка

зменшилася у січні середня зарплата по Україні і становила 1 112 гривень, повідомив Держкомстатистики. Найвищий рівень зарплат зареєстровано в Києві, де середня зарплата становила 1 865 гривень, знизившись на 17,4% порівняно з груднем. Найнижчі заробітки на Тернопільщині — 760 гривень за місяць. Найвищими є зарплати працівників авіатранспорту (у середньому — 2 336 грн.) та фінустанов (2308 грн.). Найнижчими — у сільському господарстві (553 грн.).

4 льодовi стадіони

планується збудувати найближчим часом—  у Донецькій, Івано-Франківській, Харківській та Херсонській областях. Також буде реконструйовано два льодові стадіони в столиці. Крім того, Мінмолодьспорту розробляє програму розбудови 100 невеликих льодових майданчиків для масових занять спортом. Перший експериментальний майданчик відкриють у Києві 8 березня.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>