Жінка з косою «обробляє» Америку

02.03.2007
Жінка з косою «обробляє» Америку

Тимошенко на зустрiчi з Олбрайт.

      Лідерка блоку свого імені перебуває з триденним візитом у Сполучених Штатах, де має вельми насичений графік. Зокрема, у планах леді Ю — зустрічі з віце-президентом США Річардом Чейні, держсекретарем США Кондолізою Райс, сенаторами від Республіканської та Демократичної партій тощо. А «прологом» до спілкування з політичною верхівкою Штатів став виступ Тимошенко в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

      ЮВТ одразу ж розставила політичні акценти. Так, за її словами, на наступних парламентських виборах в Україні більшість отримають демократичні сили. «Українці можуть сидіти без газу, розчаруватися в політиках, яких підтримали, але їхні цінності залишаються незмінними», — вважає Тимошенко. Щодо того, чи будуть ці вибори «плановими», то Юлія Володимирівна, схоже, думає інакше. Вона заявила, що Конституційний Суд до кінця березня має завершити розгляд подання щодо можливості дострокових виборів, і запевнила, що для «передчасного» розпуску Верховної Ради є всі підстави.

      А от Президента переобирати достроково, на думку лідерки БЮТ, геть непотрібно. «Одночасно переобирати всіх і вся — це лише посилить елемент нестабільності в країні і ризики. Ми вважаємо, що зараз треба переобрати саме той орган в країні, який є джерелом нестабільності — Верховну Раду», — заявила Тимошенко, відзначивши, що проведення президентських виборів раніше строку «поглибить конституційну кризу» в Україні.

      Водночас ЮВТ наголосила, що дострокові вибори до парламенту можливі лише з новою редакцією Конституції. І запевнила, що голоси для такого «оновлення» Основного закону зібрати можна — для цього треба шукати консенсус у парламенті. «Думаю, що як в опозиції, так і у владі є політики, які розуміють: та нестабільність, яка народжена конституційною реформою, нівелює Україну як партнера для інших держав», — каже Юля. І сподівається, що навколо Конституції Верховна Рада консолідується.

      Відповідаючи на запитання журналістів, Тимошенко розповіла, що під час зустрічі з держсекретарем та віце-президентом США планує говорити про енергетичну безпеку в регіоні, до якого входить Україна, і пояснить внутрішню політику нашої держави. Жодної підтримки — ні матеріальної, ні інформаційної — лідерка БЮТ в американських високопосадовців не проситиме. «Це не можливо, оскільки суперечить законодавству України і було б втручанням у внутрішні справи країни», — підкреслила Юлія Володимирівна, зазначивши, що її мета — це «інформувати світову спільноту» про те, що діється в Україні.

      Після такої інформаційної зустрічі лідерки БЮТ із керівником Національного демократичного інституту Мадлен Олбрайт, колишня держсекретар США, високо оцінила об'єднання опозиційних сил в Україні.

 

ДО РЕЧІ

      Як повідомляє сайт www.byut.com.ua, Юлія Тимошенко заперечила інформацію, розповсюджувану деякими представниками Партії регіонів, про те, що вона так довго не їздила до США через справу Павла Лазаренка. «Моя відсутність у США немає з ним нічого спільного. І той теплий прийом, який мені організували, свідчить, що США немає до мене жодних питань», — сказала вона, додавши, що знає, що певні кола готували цю провокацію.

      На пропозицію «регіонала» Василя Кисельова відрядити у США делегацію для перевірки інформації про причетність Юлії Тимошенко до справи Лазаренка прес-служба БЮТ розповсюдила заяву-«алаверди» — з рекомендацією Партії регіонів відправити спеціальну слідчу групу до міста Єнакієве Донецької області. Для вивчення обставин зникнення хутряних шапок. До складу групи БЮТ рекомендує включити «відомих спеціалістів у галузі хутряного мистецтва зі складу партії». «Можливо, за результатами роботи цієї групи, Партії регіонів трапиться нагода відзвітувати перед виборцями бодай про щось», — сподіваються у БЮТ.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>