Нужненкові було потрібніше

01.03.2007
Нужненкові було потрібніше

Юрій Нужненко (ліворуч) заатакував Фархада Бакірова.

      Позавчора в київському Палаці спорту відбувся великий вечір професійного боксу — турнір під назвою Double Strike («Подвійний удар»). Родзинкою програми став бій за титул інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA у другій півсередній вазі (до 66,7 кг).

      Щоб захистити свій пояс, українцеві Юрію Нужненку знадобилися всі 12 раундів. Узбека Фархада Бакірова він переміг за одностайним рішенням суддів, але поєдинок складався дуже непросто. У четвертому раунді наш боксер отримав від суперника удар головою в обличчя і решту часу бився з великою гематомою на лівому оці. Однак, попри травму, мужній боєць ішов уперед і кілька разів міг завершити зустріч нокаутом. Узбек, який часто вдавався до брудних прийомів, встояв на ногах, але все ж уперше в кар'єрі залишив ринг переможеним. Для Юрія цей успіх став 25-м на професійному рівні.

      В інших помітних боях цього турніру суперваговик Олексій Мазикін вперше здобув домашню перемогу у професійній кар'єрі, здолавши у восьми раундах американця Седріка Філдса. В'ячеслав Узєлков у напівсередній вазі виграв у росіянина Артема Вичкіна й здобув пояс чемпіона Європи серед країн, які не є членами Євросоюзу. Ще один наш співвітчизник переміг представника Росії Сергія Федченка.

      Гостем вечора був відомий австралійський боксер російського походження Костя Цзю. До Києва він приїхав зі Львова, де гостював на професійному боксерському турнірі меншого розмаху.