Оперу — в маси

28.02.2007
Оперу — в маси

Володимир Гришко.

      Опера ніколи не належала до масового мистецтва. Але якщо ви вже розписалися у тому, що ніколи не розуміли оперу і навряд чи колись зрозумієте, не поспішайте цей висновок вважати остаточним. Народний артист України, наш «експортний» тенор Володимир Гришко готовий переконувати українську публіку у зворотному. Зі своїм авторським туром «Обличчя нової опери» всесвітньо відомий співак вирушає у гастрольний тур містами України. Осучаснене аранжування класики у комплекті з об'ємним шоу та елементами легкого епатажу, вважає Гришко, здатні примусити капітулювати перед її величністю оперою всіх і кожного.

      «У цьому проекті я втілив усе те, чого не встиг зробити за роки своєї кар'єри, — каже 46-річний Володимир Гришко, який виступив автором ідеї, режисером і головною зіркою «Обличчя нової опери». — Ми хочемо продемонструвати яскравий експеримент, яких ще не було в Україні і навіть у Європі, щоб зацікавити більш широку аудиторію, ініціювати моду на оперні вистави, зокрема класичні. Я вже відіслав записи цього проекту Паваротті і Кабальє і зараз iз нетерпінням чекаю на їхню оцінку цієї роботи». Разом із Гришком у тур поїдуть  його учні — Віктор Мельник та Ганна Данилюк. Плюс ще... понад сто осіб, які працюватимуть на концертах: Національний президентський оркестр, 8 танцівниць із шоу-балету Володимира Гришка, технічні працівники... Півторагодинна вистава, декорації якої змінюватимуться кілька разів, матиме сюжет — у вічній боротьбі зійдуться «класика» та «естрада».

      Бажаючим відкрити для себе «Обличчя нової опери» доведеться викласти за квиток від 50 до 200 гривень. Потенційним опероманам, які не потраплять на концерт, засмучуватись теж не варто: по-перше, шоу буде відзнято і його покаже один із центральних телеканалів, а по-друге, наприкінці туру Lavina Music планує видати платівку з усіма композиціями вистави.

 

МАРШРУТ ПРОЕКТУ

      Львів (16 березня, Оперний театр), Одеса (20 березня, Філармонія), Дніпропетровськ (23 березня, Оперний театр), Донецьк (24 березня, Оперний театр), Харків (27 березня, Оперний театр). Фінальний концерт туру «Обличчя нової опери» відбудеться у Києві 31 березня у Міжнародному центрі культури та мистецтв.

 

КРІМ ТОГО...

      З 2 по 11 березня 2007 Володимир Гришко перебуватиме в Парижі, де візьме участь в оперній виставі «Катерина Ізмайлова». Відразу після закінчення туру «Обличчя нової опери» маестро летить до Нью-Йорка, де на нього очікує робота ще над двома оперними проектами — «Гамлет-гравець» та «Війна і мир».