Суператлети в пісках

22.02.2007

      Троє бігунів позавчора завершили те, що вважалося чистим божевіллям: вони впродовж 111 днів подолали 6437 км Сахарою, пробігаючи щодня приблизно дві марафонські дистанції. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», 44-річний американець Чарлі Енгл, 38-річний канадець Рей Захаб та 30-річний Кевін Лін із Тайваню закінчили свій супермарафон у Єгипті, на узбережжі Червоного моря, в якому із задоволенням сполоснули руки, що символізувало фініш. На старті вони занурювали долоні в одну з рік у Сенегалі.

      Маршрут сміливців Сахарою пролягав через Сенегал, Мавританію, Малі, Нігер, Лівію та Єгипет. На всьому шляху бігунів супроводжувала знімальна група продюсерської компанії «Лайв планет», власником якої є голлівудський актор Метт Деймон. Він планує випустити на екрани документальний фільм «Біг Сахарою», в якому особисто читатиме дикторський текст.

      Завдання марафонців було надважким, оскільки вдень панувала нестерпна спека, а вночі температура в пустелі падала нижче 0 градусів. Сильні вітри спричиняли піщані бурі, які заважали бачити та дихати. За час забігу чоловіки перехворіли заразними хворобами, діареєю, мали численні поранення рук і ніг. Вони щодня стартували о четвертій ранку, а зупинялися на ночівлю лише о 21.30. Після фінішу сміливці визнали, що вдруге не наважаться подолати цю ж дистанцію.