Щоб «зліпити» велетенський рулет, який потрапив у «Книгу рекордів України», над ним чаклували шість майстрів. Результат «потягнув» на 24 кілограми 250 грамів, а нагодувати ним пообіцяли тисячу людей — саме на стільки шматочків згодом розрізали гігантське суші. Секрет приготування гастрономічного дива полягає в «начинці» — а це 125 роллів традиційного розміру: їх виклали на гігантський шматок спеціальних пресованих водоростей та закрутили в рулет. Найбільше суші країни виготовили в національних кольорах: до рису в ролах верхнього «поверху» додавали сині барвники, нижнього — жовті. Проте японська страва на український лад має ще одну цікавинку. До таких звичних інгредієнтів, як рис, морепродукти та спеції, додали ще й солоні огірки та... сало! Загалом же страва потягнула на 10 тисяч гривень.
Майстер Чон, який керував процесом виготовлення рекорду в суші-барі «Пушистый», розповідає, що «екзотичний» рецепт дуже довго узгоджувався з керівництвом. «Ми багато дегустували, перевіряли всі елементи та, зрештою, прийшли саме до цих складових, — каже кухар. — Але запевняю: все це їстівне та дуже смачне!». Спеціаліст із суші, який народився у Казахстані, а мистецтву приготування японської страви навчався у Києві у східних майстрів, зізнається, що створювати рекордсмена було дещо ризиковано: «Ми боялися, що роли не зберуться докупи, адже нічого подібного досі не робили».
За словами власника мережі сімейних ресторанів «Наша карта» Миколи Тищенка, ідея створення велетенського суші з'явилася у нього дуже давно: «Хотілося показати всім поціновувачам японських традицій, що вони можуть тісно переплітатися з традиціями тієї країни, де цю культуру люблять».
Що ж стосується рекордного для України рола, то він цілком може претендувати й на звання найбільшого у світі. Справа в тому, що зараз проводиться експертиза на «чистоту рекорду», яка допоможе дізнатися, чи робилося щось подібне за кордоном. За словами представника «Книги рекордів України» Ігоря Підчибія, зазвичай на таку експертизу відводиться не менше двох місяців.