РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.02.2007

7 мільярдів сигарет

викурили українці в січні. Такі дані оприлюднила асоціація «Укртютюн». За оцінками експертів, обсяг ринку тютюнових виробів становить 80—95 мільярдів сигарет у рік.

70 мільйонів гривень

передбачено у держбюджеті-2007 на будівництво Донецького метрополітену. Завдяки цим коштам вдасться приступити до будівництва першої черги метро довжиною 9,5 км із Пролетарського району до центру міста, повідомив міністр будівництва Володимир Рибак. У 2006 році на будівництво метро в Донецьку витрачено 23 мільйони гривень.

46,646 мільйона осіб

— така чисельність населення України станом на 1 січня цього року, повідомляє Держкомстатистики. А ще рівно рік тому українців було на 300 тисяч більше. 31,7 мільйона наших громадян мешкають у містах, а 14,8 мільйона — в селах.

6,2 мільйона голів худоби

нараховується станом на 1 лютого цього року в усіх господарствах України. Це на 5,6% нижче за показник минулого року в аналогічний період. Водночас, як повідомляє Держкомстатистики, поголів'я свиней зросло на 12,8% — до 7,8 мільйона голів. А чисельність птиці збільшилася на 4,6% і становить 160,4 мільйона голів. Овець і кіз тримають на 1,7% менше (1,6 мільйона голів).

140 тисяч гривень

виділить цьогоріч Одеса для реалізації міської програми підтримки діяльності громадських організацій із захисту тварин. Саме цим організаціям надано право займатися гуманним вирішенням проблеми чотирилапих «бродяг» на вулицях міста (тобто відловом, «поселенням» у притулок, подальшим лікуванням і стерилізацією).

2416 людей

      померли торік в Україні від СНІДу. Про це повідомив менеджер програм iз питань політики й адвокатури фонду «Міжнародний Альянс ВІЛ/СНІД в Україні» Павло Скала.

За його даними, в 2006 МОЗ офіційно зареєстрував 16 116 нових випадків зараження ВІЛ, що на 17,04% або на 2 346 випадків більше порівняно з 2005.

460 дітей

      з України минулого року всиновили громадяни США (у 2005 році — 821 дитину). Загалом Україна змістилася на сьоме місце з п'ятого у списку «країн-експортерів» сиріт до США. Найбільше американці всиновлюють дітей у Китаї, Гватемалі, Росії, Південній Кореї, Єфіопії, Казахстані, Україні, Ліберії, Колумбії та Індії. За оцінками Бюро консульських зв'язків Держдепартаменту США, така географія пояснюється винятково особливостями законодавства цих країн: чим складніше вивезти дитину, тим менше бажання її усиновлювати.

167 кандидатів

      уже заявлено на здобуття цьогорічної Нобелівської премії миру (торік — 191 кандидат).

Остаточний список нинішніх кандидатів буде готовий до 22 лютого.

На 62 відсотки

      зріс у минулому році імпорт транспортних засобів у нашу країну. Основним чинником зростання імпорту було зростання доходів населення країни. Так вважає експерт Центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» Віталій Ваврищук. Він також повідомив, що зростання в 2006 році номінального експорту на 12% означає, що реальний експорт залишався на рівні 2005 року — приріст стався винятково за рахунок зростання світових цін і детінізації імпортних потоків.

47 мільйонерів

      і мультимільйонерів офіційно зареєстровано в Одеському регіоні. Це вдвічі більше, ніж торік, повідомляє ДПА області. При цьому прийом декларацій про доходи громадян за 2006 рік тільки почався. Основні доходи жителі області одержують від інвестиційного прибутку, подарунків з-за кордону і продажу нерухомості.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>