НОВИНИ ПЛЮС

16.02.2007
Білорусь б'є по кишенi Росії

      Відучора набуло чинності рішення про підвищення Білорусією вартості послуг на транспортування російської нафти до Європи. Ціна транзиту зросла в середньому на 30 відсотків, повідомляє РІА «Новості». Так, транспортування нафти в напрямку Польщі та Німеччини зросте до 2,6 долара за тонну, в балтійському напрямку — до 1,26 долара, в українському — 1,14 долара. Таким чином виконується обіцянка президента Білорусі Олександра Лукашенка «перейти на ринкову модель у двосторонніх відносинах з Росією».

      Крім підвищення ціни на транзитні послуги, Мінськ планує також підняти для росіян вартість залізничного транзиту та запросити значно більшу оплату за використання Росією військових об'єктів на території Білорусі. Зараз у Білорусі є два таких об'єкти, пише газета «Коммерсант»: РЛС «Волга» — система попередження про ракетний напад у с.Ганцевичі та радіотехнічний центр «Антей» у м.Вілейка для зв'язку з атомними субмаринами.

Серби проти плану ООН щодо Косова

      Парламент Сербії ухвалив проект резолюції, яка відхиляє запропонований спецпредставником ООН Марті Ахтісаарі план врегулювання косовської кризи. За проект проголосували 225 із 250 депутатів, повідомляє РІА «Новості». На думку авторів документа, «незалежність Косова не лише дестабілізує ситуацію в регіоні, а й створить небезпечний прецедент для вирішення територіальних спорів у Європі і в усьому світі».

Не поспішайте у Гвінею

      Україна занепокоєна долею наших громадян, які проживають або тимчасово перебувають на території Гвінеї, де стався військовий переворот. Посольству України в цій державi вже дані необхідні інструкції щодо заходів безпеки. А українцям, які планували відвідати цю країну, МЗС поки що рекомендує утриматися від поїздок.

Тарифна війна

      КМДА оспорюватиме рішення столичного Господарського суду про визнання незаконними розпоряджень, підписаних мером столиці Леонідом Черновецьким, про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, повідомив перший заступник голови адміністрації Анатолій Голубченко. Позов про їх скасування, нагадаємо подав колишній мер столиці Олександр Омельченко.

Армія без чобіт та онуч

      Міністр оборони Анатолій Гриценко планує, починаючи з осені, відмінити чоботи та онучі в армії. Про це він сказав учора, перед робочим візитом до  Львова, повідомляє УНІАН. «Це цивілізаційна зміна, адже наші солдати віками носили чоботи та онучі, нарешті ми від цього відмовляємося, — наголосив міністр. — Отже, неадекватна гігієна та потерті ноги відійдуть у минуле». Натомість «дідівській» взуванці прийдуть черевики та шкарпетки, як у всіх арміях цивілізованих країн. Окрім того, за словами пана Гриценка, Міноборони переходить до єдиних стандартів якості тканин для польової форми — вона буде однаковою як для солдатів, так і для генералів.

Аптеки працюватимуть довше

      Санепідемстанція Києва рекомендує аптекам продовжити час роботи й забезпечити продаж ліків від грипу. Санстанція також просить визначити чергові аптеки, які працюватимуть у період епідемії цілодобово. Також продовжено роботу поліклінік в усі дні тижня, і кожна поліклініка повинна проінформувати жителів міста про графік своєї роботи, повідомляють «Українські новини».

Львів вшанує Кірпу

      Львівська залізниця встановить меморіальну дошку екс-міністру транспорту i соратнику Кучми Георгію Кірпі. Про це ЗІКу повідомила прес-секретар управління Львівської залізниці Лілія Криницька. Пам'ятну дошку встановлять на фасаді будівлі управління, що на вулиці Гоголя, 1. Нагадаємо, що саме на Львівській залізниці, яку Георгій Кірпа очолював у 1993—2000 роках, він зробив свій успішний кар'єрний старт.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>