Сьома ракетка на день народження

13.02.2007
Сьома ракетка на день народження

Томмі Робредо. (Фото Людмили НІКІТЕНКО.)

      Днями на запрошення народного депутата Павла Костенка та за підтримки Федерації тенісу в Україну завітала зірка світового тенісу, володар Кубка Девіса іспанець Томмі Робредо. Під час прес-конференції у Києві сьома ракетка рейтингу АТР поділився враженнями від приїзду та повідав журналістам про свої спортивні плани на рік.

      За словами Томмі, він не дуже добре знає Україну, однак уже встиг отримати від побаченого чимало позитивних вражень. Окрім шоколаду, який Робредо просто обожнює й інколи, за його ж зізнанням, навіть трохи зловживає, на іспанця неабияке враження справили українські дівчата. Своєрідна презентація нашої держави відбулася саме завдяки знайомству 24-річного Робредо з тенісистками-юніорками. До вподоби іспанцю і гра нашої лідерки — Олени Бондаренко, якій він пророкує велике майбутнє. «Україна має величезний потенціал у цьому виді спорту. Тому для мене велика честь бути тут і дати майстер-клас вашим дітям. Можливо, я зіграю тут із майбутнім першим номером світового тенісу», — сказав Томмі.

      А поки що Робредо мріє обіграти чинних мегазірок тенісу і стати переможцем турніру серії «Великого шолома». «Минулого року я поставив собі мету — увійти до вісімки найкращих тенісистів планети. Мені вдалося це зробити. Я розумію, що і Федерер, і Надаль — великі тенісисти. Однак я впевнений, що колись зможу їх обіграти. Хотілося б перемогти одного у півфіналі, а іншого — у фіналі».

      Секретом свого успіху у спорті висот Робредо називає велику любов до тенісу, фізичні якості та працьовитість. При цьому, додає Томмі, дуже важливо мати й крапельку везіння. «Інколи перебуваєш у прекрасній формі, відчуваєш, що можеш перемогти всіх. Та в якийсь момент стається накладка, якої зовсім не очікував. І тоді розумієш, яке необхідне у спорті везіння», — поділився Робредо переживаннями, очевидно, після останньої програної зустрічі Роже Федереру на «Аустреліен оупен».

      У суботу Томмі став «весільним генералом» на тенісному турнірі між народними депутатами, де показав народним обранцям кілька професійних чемпіонських ударів. «Мабуть, вони кращі парламентарії, ніж тенісисти», — пожартував іспанець. Турнір, до речі, виграла пара: Анатолій Матвієнко — Сергій Гусаров («Наша Україна» — Партія регіонів); у фіналі вони обіграли БЮТівців Миколу Томенка й Андрія Кожемякіна.

      Зі столиці Робредо переїхав до Черкас, де на тенісному корті «Селена» й дав майстер-клас молодим. У парі з нардепом-БЮТівцем Костенком Томмі зіграв товариський матч з українськими тенісистами Миколою Дячком та В'ячеславом Коваленком, обігравши їх із рахунком 7:5. За грою дорослих із захопленням спостерігали юні черкаські тенісисти, котрі оволодівають азами цього виду спорту в «Селені». Цікаво, що під час гри іспанський тенісист підбіг до одного з малих, зняв із його голови та одягнув на свою чорну пов'язку. Хлопчисько, мабуть ніколи не забуде, як його бандана прислужилася зірці такої величини.

      Потому хлопці й дівчата мали нагоду по черзі розіграти принаймні одну подачу з Робредо й отримати напам'ять тенісні м'ячі з автографом. Пiсля завершення Томмі привітав «свого друга» Павла Костенка з днем народження.

      «У Черкасах на цьому корті нині займається 80 дітей. Тренування проходять безкоштовно. А після гри з сьомою ракеткою світу в дітлахів буде додатковий стимул тренуватися», — говорить Павло Костенко.