Майже чемпіонат України на призи Дзинзирука

30.01.2007
Майже чемпіонат України на призи Дзинзирука

Пристрастi на рингу.

      Чемпіон світу за версією WBO в суперсередній вазі Сергій Дзинзирук у квітні відстоюватиме свій титул. Перед початком вирішальної стадії підготовки до цього бою боксер позитивно підзарядився у рідних Броварах. Ефект психологічної підтримки було значно підсилено завдяки тому, що в місті-супутнику Києва Сергієві вдалося зібрати всіх своїх друзів, знайомих, однодумців та просто «людей боксу». У неділю в спорткомплексі училища олімпійського резерву завершився триденний турнір «Найсильніші боксери України» на призи Дзинзирука — цей захід став першим суттєвим кроком Сергієвого боксерського клубу.

      Президент ФБУ Володимир Костерін, виступаючи перед публікою, не випадково зауважив, що цей турнір можна сміливо прирівнювати до офіційного чемпіонату України. У нас справді настільки велика конкуренція в кожній ваговій категорії, що тренерам збірної щоразу доводиться кликати на допомогу інтуїцію, аби вгадати, який саме боксер зможе вдало виступити на найближчих чемпіонатах Європи та світу. Тож ще одна спроба для перевірки можливостей провідних боксерів піде лише на користь вітчизняному боксу.

      Сам Сергій Дзинзирук після завершення турніру та тривалої процедури роздавання автографів сказав кореспондентові «УМ»: «Якщо чесно, то я навіть не сподівався, що одразу після свят, при наявності в календарі інших змагань, нам вдасться зібрати на броварському ринзі справді сильних боксерів. Але у фіналах, на мій погляд, кожен другий боксер демонстрував європейський рівень. Тренери національної команди були тут щодня і, думаю, одержали досить змістовну інформацію щодо можливостей тих хлопців, які їх цікавили. Якщо мені вдалося допомогти деяким бійцям довести, що вони можуть бути не другими-третіми номерами у збірній, а лідерами, то я дуже радий і визнаю: зусилля організаторів були не марними. Турнір додав мені позитивної енергетики — ясна річ, є бажання зробити його традиційним, залучати надалі учасників і з-за кордону. До того ж я побачив майбутнє свого клубу, в якому зібрано досить перспективних боксерів. Завдяки спонсорам хлопці не матимуть проблем з екіпіруванням, харчуванням, виїздами на турніри, тож можуть зосередитися лише на режимі та тренуваннях».

      До слів чемпіона світу додамо лише, що в Броварах не бракувало видовищних поєдинків, і деякі з них принесли несподівані результати. Щоправда, у двох випадках фінальні бої не відбулися. У вазі до 75 кг у досвідченого Олександра Усика при зважуванні виявилося зайвих 300 грамів. Тож переможцем без боротьби став Сергій Дерев'янченко з Миколаївської області. Також не довелося виходити у ринг і бронзовому призеру чемпіонату Європи Олександру Стрецькому (категорія до 69 кг) — його суперник у фіналі Давід Табатадзе в попередньому поєдинку зазнав травми.

 

 Результати інших фінальних поєдинків:

54 кг — Віталій Волков (Миколаївська обл.) — Сероб Арустамян (Донецьк) — 18:5

57 кг — Дмитро Ведмеденко (Київська ) — Євген Кибалюк (Донецьк) — 19:10

60 кг — Іван Редкач (Київська) — Володимир Матвійчук (Київ) — 19:13

64 кг — Віктор Постол (Київська) — Андрій Лук'янчук (Вінницька обл.) — 10:3

81 кг — Юрій Смирнов (Крим) — Дмитро Смагула (Хмельницька обл.) — 15:11

91 кг — Сергій Пивоваренко (Севастополь) — Олексій Тютюнник (Крим) — 10:8

понад 91 кг — Роман Капітоненко (Київська) — Роман Мельник (Київ) — відмова секунданта Мельника у другому раунді.