НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2007
Заборонене м'ясо

      Україна заборонила ввезення продукції птахівництва з Угорщини через спалах пташиного грипу на території цієї країни. Як повідомив Державний департамент ветмедицини, під заборону потрапили м'ясо птиці з цієї країни, а також будь-які продукти та сировина з неї.

Земля для пам'ятника

      Київрада передала Дирекції реставраційно-відбудовних робіт земельну ділянку розміром 0,77 га по вулиці Січневого повстання, 15-А, в Печерському районі. На ній буде збудовано Меморіал пам'яті жертв Голодомору.

Нахабство

      На Миколаївщині двоє браконьєрів обстріляли службовий автомобіль інспекторів Держрибінспекції. Як повідомляють «Українські новини», під час рейду інспектори виявили човен із двома рибалками, які витягали з води заборонені рибальські снасті. Інспектори спробували затримати браконьєрів, один із них вистрелив із мисливської рушниці. Рибінспектори врятувалися тільки завдяки оперативності — від пострілів їх захистив службовий автомобіль. Наразі зусиллями рибінспекторів та співробітників Березанського райвідділу внутрішніх справ браконьєрів затримано.

Вибух у Московському університеті

      За фактом позавчорашнього вибуху в гуртожитку Московського держуніверситету ім. Ломоносова прокуратура порушила справу за статтею «хуліганство», повідомила інформагенція «Інтерфакс». Мотивація: вибуховий пристрій було встановлено між поверхами запасного виходу, де студенти не мешкають, а відповідно, на думку слідчих, мав демонстраційний характер. За даними правоохоронців, потужність вибухівки, закладеної 25 січня в МДУ, складала всього 500 грамів тротилового еквіваленту, тому вибух і не був таким потужним і ніхто, на щастя, не постраждав. А пильна увага міліції та суспільства до цієї НП викликана тим, що це вже третій випадок закладення вибухівки в приміщеннях МДУ за останні кілька місяців.

Новий кандидат у прем'єр-міністри Киргизії

      Урядово-парламентський конфлікт у Киргизії може вирішитися найближчими днями: учора два парламентські комітети висунули альтернативну президентській кандидатуру голови уряду — Азима Ісамбекова, передає РІА «Новості». Ісамбеков починав кар'єру трактористом, в'їдливо відзначають ЗМІ, і досягнув посад міністра сільського та водного господарства країни. Учора подання на нового кандидата було офіційно направлено до парламенту Киргизії.

      Ісамбеков складає конкуренцію президентській креатурі — уже двічі не затвердженому парламентом Феліксу Кулову.

Білорусь проситься в зону євро

      Президент Білорусі Олександр Лукашенко після нафто-газового конфлікту з Росією, схоже, вирішив різко змінити зовнішню політику. Принаймні такий висновок роблять міжнародні оглядачі з інтерв'ю, яке він дав німецькій газеті «Вельт». Заявивши, що «Білорусь ніколи не погодиться з поглинанням її Росією», Лукашенко підкреслив, що «настав час відмінити санкції (ЄС стосовно Білорусі. — Ред.) і замислитися про співпрацю». Білоруський керівник вважає, що його країна «більш ніж будь-яка інша» економічно готова до запровадження євро. «Ми хороші учні, ми готові вчитися», — підкреслив Лукашенко.

Естонія не визнала Петра І окупантом

      Під час учорашнього обговорення парламентом Естонії законопроекту про заборону монументів, які звеличують держави, що окупували Естонію, з'ясувалося, що аргументів для табу на зведення пам'ятника Петру І у Нарві немає, передає «Лєнта.ру». Таким намірам депутатів завадили самі часові рамки, вказані у законопроекті, адже він обумовлює радянську окупацію, яка почалася з 1918 року.

      Питання про зведення монумента першому російському імператору виникло три роки тому, нагадує «Лєнта.ру», коли делегація з Санкт-Петербурга привезла в подарунок нарвській мерії невелику гіпсову статую Петра І. Тоді частина російськомовних мешканців Естонії виступила за зведення пам'ятника в Нарві. Офіційний Таллінн, природно, виступив рішуче проти.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>