Нудний початок у Хайфі

26.01.2007
Нудний початок у Хайфі

Максим Шацьких у матчі з «Маккабі» не вразив ні ворота, ні глядачів. (Фото РЕЙТЕР.)

      Альтернатива московському Кубку Співдружності позавчора ввечері вдруге стартувала в Ізраїлі. «Кубок Першого каналу», який минулого року дебютував завдяки капіталам Романа Абрамовича, за своїм регламентом збирає чемпіонів Росії, України, Ізраілю та три команди «на смак» організаторів. Смак загалом виявився непоганим, адже п'ять із шести клубів («Шахтар», «Спартак», ЦСКА, «Маккабі» та «Хапоель») гратимуть у весняній частині Кубка УЄФА. А ось «шостий зайвий» — київське «Динамо» — не повинен був форсувати свою підготовку, на відміну від інших учасників, яким перші єврокубкові поєдинки потрібно грати вже за три тижні. Відповідно, у киян ще перед стартом ізраїльського комерційного турніру шанси на здобуття головного призу були меншими.

      За задумом, мотивацію командам повинен забезпечити призовий фонд у 2 млн. доларів (зокрема, 1 млн. — переможцю, 500 тис. — фіналісту), проте навіть це навряд чи впливає на фізичну й ігрову готовність гравців та їх бажання зберегти ноги для офіційних поєдинків. До речі, за регламентом турніру, можна проводити сім замін, а в заявку подавати навіть тих гравців, які перебувають у клубі лише на перегляді. Відтак матчі в Тель-Авіві й Хайфі приречені на статус товариських із відповідними наслідками. Що й підтвердила перша гра у Хайфі, де місцевий «Маккабі» (якому, до речі, у Кубку УЄФА грати з ЦСКА) приймав «Динамо».

      Відверто повільний футбол із низькою виконавською майстерністю не сподобався ані глядачам на трибунах, ані українським уболівальникам, які мають змогу бачити всі матчі своїх команд у прямому ефірі на каналі «Україна».

      У першому таймі виникло три гольові моменти, лік яким на 5-й хвилині відкрив найбільший невдаха зустрічі Олег Гусев: динамівець пробив з 20 метрів, але голкіпер ізраїльтян Давидович зреагував. На 36-й хвилині Густаво перевірив Олександра Шовковського, і наш воротар відбив цей м'яч невпевнено. СаШо ще в кількох епізодах демонстрував дивні дії — як на 68-й хвилині, коли вибіг із воріт і збив Меліксона, але й врятував команду після двох потужних ударів Масуді.

      Дратував у цей день Артем Мілевський, який відпрацьовував на полі свої улюблені артистичні падіння. Але одного разу зіграв і на публіку, віддавши по-стрельцовськи п’ятою — пас Гусєву. Олег і в тому моменті схибив.

      Найцікавіший відрізок у матчі тривав чотири хвилини — після того як господарі відкрили рахунок після тривіального прострілу, метушні київських захисників та рикошету від Марковича. Гості затиснули ізраїльтян, і після навісу Марковича завершувати атаку знову взявся Гусєв — пробив у Альмадона, але Родріго своєчасно опинився на добиванні.

      Фінішний штурм не приніс динамівцям дівідендів, тож нічия суттєво віддалила їх від перспективи заробити мільйон, як це минулого року зробив «Шахтар». У суботу на тель-авівському стадіоні «Блюмфільді» киянам слід обігрувати у принциповому поєдинку московський «Спартак». Це єдина гра, на яку з шаленою швидкістю розкуповуються квитки вартістю від 35 до 120 гривень (якщо перевести шекелі на наші гроші).

 

ТАБЛО

Кубок Першого каналу

«Маккабі» (Хайфа, Ізраїль) —

 «Динамо» (Київ, Україна) — 1:1

      Голи: Рафаело, 51 — Родріго, 55

      «Динамо»: Шовковський, Маркович, Гавранчич, Родріго, Каддурі, Михалик, Корреа (Белькевич, 46), Гусєв, Ребров (Фаркаш, 46), Мілевський, Шацьких