Різні «кар'єрні» можливості

26.01.2007
Різні «кар'єрні» можливості

Боротьба в поєдинку Данiя — Хорватiя.

      Позавчора, після денної перерви, учасники фінальної частини чемпіонату світу знову виконували свої безпосередні обов'язки — грали в гандбол. Щоправда, «кар'єрні» можливості, на відміну від стартового етапу, в команд тепер різні. Дюжина збірних, що пробилися до основного групового раунду, і надалі претендує на медалі та олімпійські путівки. Решта ж 12 учасників, до числа яких, на жаль, потрапили й українці, виступають у так званому Кубку Президента — втішному турнірі, де представники I та II груп розігрують місця з 13-го по 18-те, а тріо III та IV — з 19-го по 24-те.

      Підопічні Сергія Кушнирюка опинилися в одній компанії з командами Кувейту й Аргентини. З гандболістами з аравійського півострова «синьо-жовті» позавчора розібралися прогнозовано легко — 33:23. Повинні вони, за ідеєю, виграти і в південноамериканців. Потім на нас чекатиме стиковий поєдинок за 13-те місце — це максимальний результат, якого може досягти збірна України на нинішньому світовому форумі. Утім за позицію на початку другої дюжини ліцензію на Олімпіаду-2008 не дають — тепер, щоб отримати бажаний квиток до Пекіна, треба, по-перше, вдало подолати «плей-оф» за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи-2008, а по-друге, здобути на першості континенту золоту медаль. Якщо виконання першої частини плану реальне, то другої — примарне, адже в гандболі перемогти на європейському форумі навіть складніше, ніж на світовому.

      Дійсно, гандбол є переважно європейським видом спорту — як у жінок, так і в чоловіків. На нинішньому чемпіонаті світу до дванадцятки найкращих вийшли 11 представників Старого світу. «Білою вороною» став Туніс, та й то, мабуть, лише через те, що в попередньому раунді його посіяли до квартету, де була представлена одна європейська команда — Словенія. Тепер африканці — єдина збірна, що йде в групі І з нульовим доробком. У лідери ж цієї шістки вийшли ісландці, яких, нагадаємо, в попередньому раунді досить переконливо перемогли наші гандболісти.

Олексій ГОНЧАРУК.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу-2007

(Німеччина)

Основний груповий раунд

Група I: Словенія — Німеччина — 29:35, Туніс — Ісландія — 30:36, Франція — Польща — 31:22 (Ісландія — 4, Словенія, Німеччина, Франція, Польща — 2, Туніс — 0).

Група ІІ: Чехія — Угорщина — 25:28, Іспанія — Росія — 33:29, Данія — Хорватія — 26:28 (Угорщина, Іспанія, Хорватія — 4, Чехія, Росія, Данія — 0).

Кубок Президента

(за 13—24-те місця)

Група І

Україна — Кувейт — 33:23 (19:10)

      Україна: Костецький (8), Андрющенко (5), Абрамов (5), Нат (4), Петренко (4), Шельменко (4), Кисіль (2), Гурковський (1)

Група ІІ: Єгипет — Норвегія — 18:27.

Група ІІІ: Гренландія — Австралія — 34:25.

Група IV: Катар — Ангола — 27:33.