Одним Дзинзируком більше

25.01.2007
Одним Дзинзируком більше

Володимир Кличко і Рей Остін на прес-конференції: вони битимуться 10 березня.

      Схоже, доброю традицією стає поява в Україні нових змагань, які організовують наші боксери, що досягли видатних успіхів на міжнародній арені. Нещодавно приклад братів Кличкiв наслідував чемпіон світу за версією WBO у суперсередній вазі Сергій Дзинзирук. Сьогодні він у рідних Броварах відкриє дебютний турнір найсильніших боксерів України на призи свого клубу. Упродовж чотирьох днів у спорткомплексі Броварського вищого училища фізичної культури на ринг виходитимуть по вісім кращих боксерів України в 11 вагових категоріях; півфінальні двобої відбудуться у суботу, а фінальні — у неділю.

      Увагу глядачів мають привернути лідери національної команди, бронзові призери чемпіонату Європи Олександр Стрецький з Дніпропетровська та Олександр Усік із Сімферополя, призери Кубка світу у складі збірної Віталій Волков із Миколаєва й луганчанин В'ячеслав Глазков. Щоправда у місті-супутнику Києва не з'являться імениті Денис Пояцика й Ісмаїл Сіллах, котрі готуватимуться до чемпіонату світу за власною програмою.

      За словами віце-президента Федерації боксу України Ігоря Гайдамака, турнір має дати можливість переглянути спортсменів «другого ешелону» й стане одним із етапів формування збірної України на цей рік, зокрема на світовий форум. Новий президент ФБУ Володимир Костерін підкреслив важливість набуття боксерського досвіду спортсменами через справжні бої, а не в тренувальному режимі, й подякував чемпіонові за організацію змагання.

      Броварський тренер Олександр Поліщук повідомив, що наразі турнір матиме національний масштаб, але в майбутньому, ймовірно, набуде статусу міжнародного. Сам Сергій Дзинзирук заявив, що радий підтримувати молоді таланти у себе на Батьківщині. А стосовно свого найближчого майбутнього сказав, що наступний бій запланований на кінець квітня, але суперник ще не відомий.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Міжнародна боксерська федерація (IBF) таки змусила чемпіона світу у суперважкій категорії Володимира Кличка підписати контракт на бій з обов'язковим претендентом — американцем Реєм Остіном. Як повідомив Володя сайту братів Кличків, дуель відбудеться 10 березня у німецькому Мангаймі.

      Нагадаємо, Кличко-молодший мріяв про об'єднавчий поєдинок із чемпіоном за іншою версією, але наразі змушений відкласти свої плани.