«Іронія долі» по-німецьки

11.01.2007
«Іронія долі» по-німецьки

Авіаквиток Тобіаса Гутта: Сідней — не той, і континент інший.

      Завдяки новорічним святам і радянському кінематографу ми ще раз пересвідчилися, що можна прагнути до нареченої в Москву, а потрапити в Ленінград. Але, виявляється, подібні «накладки» трапляються не лише на п'яну голову і не лише в кіно. Скажімо, днями весь світ облетіла курйозна інформація про те, як один німець під Новий рік помилився... континентом!

      21-річний Тобіас Гутт мав твердий намір потрапити на Різдво в Австралію — до своєї коханої Лаури. Авіаквиток він бронював через інтернет, і в графі «місце призначення» замість Sydney написав Sidney. Для вимови це значення не має, але для авіаподорожей — як виявилося, дуже важливо.

      Тобіас був хлопцем наївним, довірливим і сором'язливим. Навіть надрукована в документі назва країни призначення — США — не змусила його змінити маршрут. «Я думав, що в Австралію можна потрапити й через Америку», — скаже пізніше Гутт. Тож із рідного містечка Троєнбрітцена горе-мандрівник дістався Берліна, звідти — Франкфурта, потім перелетів через Атлантику в Портленд, що в американському штаті Орегон. Там у серце Тобіаса закралися певні сумніви — адже замість великого лайнера його пересадили на маленький гвинтовий літачок. Але перепитати молодий німець соромився...

      По дорозі були три проміжні пункти — Міссула, Хелена, Біллінгс. Помилку Тобіас усвідомив лише тоді, коли в Біллінгсі (штат Монтана) його спрямували до ще меншого літака, який, власне, й мав доставити його до гірняцького селища Сідней, загубленого у горах Монтани. Лише після цього Гутт почав бити на сполох і зателефонував батькам у Німеччину.

      Коли вони вислали синові 600 євро, терміново позичених у сусідів, Тобіас нарешті ліг на правильний курс. Із Біллінгса через Денвер він дістався Лос-Анджелеса, а вже звідти вилетів у «правильний» Сідней.

      В Австралії, в гостях у своєї дівчини, Гутт планував пробути до середини січня. «Зворотний квиток я замовив також через інтернет», — поінформував Тобіас журналістів.