Мільйон за шпаргалку!

21.12.2006
Мільйон за шпаргалку!

Єнс Леманн парирує удар Роберто Айали.

      Футбольне божевілля, що панувало у німецьких землях під час літнього «мундіалю», потроху вщухло, але його відлуння подекуди чути й досі. Днями у Берліні відбувся благодійний аукціон, на якому за один мільйон євро продали «шпаргалку» воротаря збірної Німеччини Єнса Леманна. Суму з шістьма нулями виклала за скромний папірець місцева компанія «Енергі Баден-Вюртенберг», а потім передала його до музею історії в Бонні. Виручені кошти підуть у фонд допомоги дітям.

      Як розповів журналістам сам голкіпер лондонського «Арсеналу», автором цього «твору» є тренер воротарів збірної Німеччини Андреас Кепке, сам у минулому охоронець останнього рубежу. Цією «шпорою» ветеран бундестіму користувався, коли відбивав післяматчеві 11-метрові під час чвертьфінального протистояння господарів і збірної Аргентини. Тоді основний і додатковий час поєдинку завершилися нічиєю — 1:1, а фортуну на свою користь німці схилили лише у «футбольній лотереї».

      На папірці, взятому в одному з берлінських готелів, Кепке написав, як виконують пенальті аргентинські футболісти. Наприклад, що Рікельме зазвичай цілить у лівий верхній кут воріт, а Хайнце — у лівий нижній. Що Айала витримує паузу, довго розбігається і спрямовує м'яч у правий кут.

      Під час серії 11-метрових голкіпер господарів постійно звертався до свого «довідника», який був захований у нього в гетрі. У підсумку, Леманн відбив удари Айали та Камб'яссо. Німці виграли по пенальті 4:2 й здобули путівку до півфіналу.