НОВИНИ ПЛЮС

21.12.2006
Віфлеємський вогонь в Україні

      21 грудня на Волинь прибуде Вiфлеємський вогонь миру. На митному посту «Устилуг» Володимир-Волинського району його зустрічатимуть члени українського «Пласту» — їм священний вогонь передадуть польські скаути-харцери. Вогонь миру зберігатиметься у костелі святих Петра і Павла. А 3 січня на Театральному майдані Луцька відбудеться передача Віфлеємського вогню громаді Луцька.

Дах їде!

      Сьогодні, у 127-мі роковини з дня народження Йосипа Сталіна, кримські активісти Євразійського союзу молоді влаштовують акцію, під час якої зажадають перейменувати Сімферополь на Сталінополь, повідомив УНІАН. ЄСМ iз цієї нагоди проведе свій флеш-моб перед будівлею представництва Президента України в АРК. Нагадаємо: Євразійський союз молоді є організацією, яка орієнтована на проросійську частину населення. Мета ЄСМ — відновлення імперії в рамках кордонів колишнього СРСР.

Протест

      Учителі трьох міст Донеччини: Селідового, Українська та Гірника — оголосили передстрайковий стан. Педагоги вже три місяці не отримують зарплати, а школи не мають грошей на оплату комунальних послуг. Учителі кажуть, що готові потерпіти ще три дні. Якщо упродовж цього терміну вони не отримають зарплати, то у школах названих міст розпочнеться страйк, повідомив «5 канал».

Двічі засуджені до смерті

      Суддям в столиці Лівії — Тріполі — знадобилося позавчора лише сім хвилин, щоб засудити до страти п'ятьох болгарських медсестер та палестинського лікаря, котрих звинувачено в навмисному зараженні СНІДом 426 лівійських дітей, 53 з яких уже померли.

      Це повторний смертний вирок. Перший медики отримали 2004 року в місті Бенгазі, де вони працювали в шпиталі. Трагічний випадок стався саме тут сім років тому. Лівійські суди в обох випадках проігнорували висновки міжнародних експертів та медичних комісій, які стверджували, що це був ненавмисний випадок, бо лівійська влада не забезпечила медиків необхідними одноразовими шприцами і вірус ВІЛ «гуляв» у шпиталі Бенгазі задовго до появи там палестинського лікаря та болгарських медсестер.

      Лідери окремих європейських країн та представники ЄС шоковані останнім вироком лівійського суду. Президенти Болгарії та Палестини офіційно закликали лівійського лідера Муаммара Каддафі відмінити таке рішення суду.

Не чіпайте Іран

      Генсек ООН Кофі Аннан закликав зацікавлені сторони розв'язати проблему іранської ядерної програми виключно шляхом переговорів та водночас застеріг, що будь-яка військова інтервенція до цієї країни буде «нерозумною та нищівною». Заява Генсека ООН пролунала по тому, як прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер під час візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів звинуватив Іран у тому, що він загрожує миру на Близькому Сході і закликав усі помірковані країни цього регіону створити єдиний антиіранський фронт.

Війна в Іраку

      «Американські видатки на війну в Іраку впродовж цього фінансового року (жовтень 2006—жовтень 2007), ймовірно, перевищать 110 млрд. доларів і наблизяться до рекордного рівня попереднього року», — заявив директор бюджетного бюро Білого дому Роб Портман.Тим часом президент Джордж Буш повідомив у інтерв'ю газеті «Вашингтон Пост» про плани збільшення чисельності армії США. Буш уже дав відповідний наказ новому міністру оборони Роберту Гейтсу. Неофіційно відомо, що нова тактика ведення війни, про яку президент США повідомить у січні, передбачає збільшення американського контингенту на 10—20 тисяч військовослужбовців.

* * *

      Вісім потужних вибухів пролунали вчора вранці в Багдаді. За попередніми даними, які подає агенція «Франс пресс», щонайменше 15 осіб загинули та 30 отримали поранення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>