Перша леді голяка

13.12.2006
Перша леді голяка

Та сама картина. Оригінальна назва — Striding Nude, Blue Dress.

      52-річна Чері — дружина прем'єр-міністра Великої Британії Тоні Блера — у молодості підробляла натурницею. Тобто позувала для художників, у тому числі й голяка.

      Ну й подумаєш, каже Блер. Їхній сім'ї це не завада — подружжя має чотирьох дітей і стосунки псувати не збирається. Натурництво — це все ж не якась там проституція. Он Пол Маккартні з'ясував, що його дружина в юності підробляла порномоделлю i дівчиною за викликом, то й прискорив їхнє розлучення.

      Хоча самі по собі вправи першої леді Британії у стилі ню — факт цікавий. Як повідомляє газета «Таймс», Чері позувала роздягненою для британського художника-модерніста Юена Аглоу. Зокрема, саме вона стала «прототипом» моделі для картини Аглоу «Гола крокує в синій сукні».

      Інших полотен, де була б зображена Чері, журналістам розкопати не вдалося. Та й це — не надто великий компромат. Адже завдяки своєрідному стилю художника вгадати майбутню першу леді в мазанині просто неможливо. До того ж Чері роздягалася для картини нібито лише на першому етапі, і це творіння залишилося незакінченим, надалі ж із Юеном Аглоу для «Голої, що крокує...» працювала інша натурниця. Утім точно відомо: за годину стояння голяком Чері отримувала по 5 фунтів стерлінгів.

      Недовершена картина з молодою Чері Блер у розстібнутому платті експонувалася на одній із виставок у 1983 році. Надалі ж художник вирішив не виставляти полотно на загальний огляд, адже сім'я Блерів ставала відомою і впливовою, а Аглоу був для Тоні й Чері вельми близьким товаришем. Зараз компрометуюча картина зберігається в музеї Marlborough Fine Art Trust.