Лід для зірок

13.12.2006

      Срібні призери Олімпійських ігор 2002 року Ірина Лобачова та Ілля Авербух свого часу створили компанію «Льодова симфонія», яка 14 жовтня в Мінську розпочала грандіозне турне під назвою «Льодове шоу зірок». Росіянам справді вдалося зібрати видатних майстрів фігурного катання: олімпійських чемпіонів Тетяну Навку й Романа Костомарова, Олену Бережну й Антона Сіхарулідзе, Олексія Ягудіна, Філіппа Канделоро, нашу першу олімпійську тріумфаторку Оксану Баюл. Усіх не перелічити. Продюсер цього дійства Ілля Авербух зустрівся з київськими журналістами, щоб розповісти про шоу, яке відбудеться 18 грудня в київському Палаці спорту, а 20-го — в Дніпропетровську.

      Слід зазначити, що зараз на пострадянському просторі зростає інтерес до фігурного катання, передусім завдяки телепроектам «Танці на льоду» і «Зірки на льоду», які стали хітами сезону на каналах РТР і ОРТ. Один із цих проектів зараз повторює наш канал «1+1», маючи наміри організувати подібне шоу і власного виробництва. Ідея проста: як і в бальних «Танцях із зірками», один із партнерів — професіонал, інший — актор, телеведучий, співак абощо, яких поставлено на ковзани. Цікаво, що постановником композицій «Зірок на льоду» є саме Авербух.

      Презентуючи своє «Льодове шоу зірок», Ілля зазначив, що воно більше нагадуватиме показові виступи, аніж якусь виставу. «Проблема в тім, що ми збираємося всі разом лише за один-два дні до старту турне, — розповідає Авербух. — Якби вдавалося завезти зірок на «базу» хоча б на тиждень, тоді ми могли б зробити шоу з якоюсь сюжетною лінією. До речі, у нових контрактах це обумовлено, тож наступного разу ви зможете побачити вже цілісну виставу. Але й цього разу у виступах буде чимало сюрпризів. Один з ексклюзивних номерів виконає чоловіче тріо Авербух — Сіхарулідзе — Ягудін. Не обіцяю шикарні декорації, бо не встигали б пересувати їх за нашим щільним графіком, але професіонали гарантують гарне світлове супроводження та оригінальність самих зірок».

      За словами відомого фігуриста, «Льодове шоу зірок» побувало вже майже в 40 містах, і скрізь їхні виступи супроводжували аншлаги. «Це не може не тішити. Адже я хотів показати, що тріумфатори попередніх років і нинi майстерно катаються на ковзанах. Це не телепроект чи монтаж, а реальний виступ зірок фігурного катання», — каже Ілля Авербух.

      Чи зміниться щось у програмі шоу у зв'язку з тим, що Оксана Баюл виступатиме на Батьківщині? Виявляється, так. У Києві Оксана виступить у кульмінації програми. Адже «Баюл для України — більше, ніж фігуристка, — переконаний Авербух. — Це епоха, людина, з ім'ям якої асоціюється назва вашої країни».

      Баюл буде не єдиною українкою на зірковому льоду — крім неї, на арену вийде Олена Ляшенко, а також бронзові призери Олімпіади в Турині Олена Грушина й Руслан Гончаров. Буде й сюрприз: уперше перед київськими глядачами виступлять їхні земляки, відомі вже всьому світові. Елементи ультра-сі виконують чемпіони Європи з льодової акробатики Валерія Тишлер та Віктор Митник.