РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.12.2006

9 мільярдів доларів

зберігають українці у банках. Лише в листопаді вклади фізичних осіб на банківських рахунках у валюті збільшилися на 395 млн., або на 4,6%, повідомляє Нацбанк України.

      З початку року банківські «припаси» населення зросли загалом на майже 3 мільярди або на 49,2%.

1,2 мільярда доларів

іноземних інвестицій планує залучити у 2007 році Київська область, повідомила «губернатор» Віра Ульянченко. Ці інвестиції пов'язані з будівництвом на території області торговельних центрів і промислових підприємств. Зокрема, під Києвом буде збудовано завод відомого шведського виробника меблів, завершуються переговори і щодо спорудження в районі Фастова німецького підприємства будматеріалів. Також є пропозиції від данських, російських і голландських компаній.

Понад 456 тисяч дітей

в Україні у віці 6—14 років змушені працювати. Це підрахували експерти під час спільного дослідження Федерації роботодавців України і Міжнародної організації праці. Найчастіше дитячу працю використовують у жебрацтві, секс-індустрії і на підсобних роботах. Середня тривалість робочого дня дитини — 6 годин, заробіток — 333 гривні на місяць (у жебраків — 178 гривень).

225 тисяч доларів на рік

— такою є зарплата мера Нью-Йорка, повідомляє «Нью-Йорк таймс». Для порівняння, зарплата київського міського голови становить близько 20 тисяч гривень на місяць.

103 тисячі українців

мають активну форму туберкульозу. 10% — це хворі на так званий лікарський стійкий туберкульоз, який не піддається лікуванню навіть найсильнішими препаратами. Загалом зараз в Україні перебуває під наглядом протитуберкульозних установ 549 тисяч осіб. Найбільше таких хворих — на Херсонщині, Миколаївщині, Луганщині, Донеччині, Кіровоградщині, Одещині.

Понад 20 тисяч сосен

з Криму буде продано до новорічних свят. Про це повідомив прес-секретар Рескомлісу АРК Максим Головань. Орієнтовна ціна новорічного дерева заввишки від одного до двох метрів становитиме від 15 до 30 грн. Це реалізаційні ціни держлісгоспів, а комерційні реалізатори правитимуть за ялинки значно дорожче.

Більш як 6 тисяч мобілок

викрали з початку року в Києві. Про це повідомив Центр громадських зв'язків столичної міліції. Знайти вдається лише 20% викрадених телефонів, частіше за все, якщо потерпілий відразу звернувся до міліції. До речі, чим дорожчий телефон, тим легше його знайти. Реальна ж цифра викрадених мобілок значно вища, адже власники не завжди звертаються до міліції.

66 відсотків українців

вважають справжньою сім'єю тільки офіційний шлюб. Такі дані соціологічного опитування центру досліджень кадрового дому «СуперДжоб». Ще 18% опитаних не бачать необхідності в офіційній реєстрації стосунків, а 16% респондентів не змогли дати однозначну відповідь.

34 відсотки українців,

приймаючи вдома гостей із-за кордону, нагодували б їх борщем. Саме цю страву вони вважають справдi національною, свідчать дані опитування R&B Group. Ще 16% частували б іноземців варениками і лише 7% — салом. Також до меню для закордонного гостя українці зарахували пельмені, голубці, пироги, картоплю, котлети, битки, курку, холодець, пампушки, плов і печеню. До речі, той же таки борщ третина опитаних назвали своєю улюбленою стравою.

1,8 відсотка

становила в листопаді інфляція. Саме на стільки підвищилися минулого місяця споживчі ціни.  За даними Держкомстату, у групі продовольчих товарів найбільше подорожчали овочі (15,1%), молоко й молочна продукція, фрукти, масло вершкове, борошно, сир і бринза, крупи й макарони, хліб (0,9%—4,8%); у групі послуг — плата за опалення й гарячу воду (40,9% й 20,4%%), абонплата за телефон, плата за квартиру, каналізацію, холодну воду (5,6%—15%).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>