На кого, свинюко, мене покинув?

07.12.2006
На кого, свинюко, мене покинув?

«Жодна жінка не замінить мені Макса...».

      Рік, що закінчується, видався не найкращим для голлівудського секс-символа Джорджа Клуні. Спочатку він розлучився зі своєю пасією, британською телеведучою Лізою Сноудон. Однак, схоже, жінки стоять не на першому місці в житті Джорджа, який славиться екстравагантною любов'ю до тварин. Набагато важче Клуні переживає втрату двох своїх домашніх улюбленців. Спочатку пішов із життя один із двох його бульдогів. Не втиг Клуні пережити втрату, як днями преставився ще один близький «родич», як часто полюбляв на цьому наголошувати сам актор, — поросятко Макс, який у актора жив шість років.

      Макс — був представником в'єтнамської пузатої породи свиней, які у другому поколінні дають незвичайне потомство. Вони в декілька разів менші за своїх батьків, надзвичайно прудкі, відкликаються на імена і піддаються дресируванню. Спершу Клуні купив Макса для своєї дівчини. Але коли та від нього пішла, то повернула й «подаруночок». «Хлопці» настільки подружилися, що Клуні навіть спав із Максом в одному ліжку. Останній, слід зазначити, ще й мав моду ревнувати хазяїна, коли на його місце забиралася якась дівуля. Часто актор називав Макса «шкалою для оцінювання жінок». Неймовірно, але з половиною своїх коханок Джордж розлучився лише з тієї причини, що вони мріяли засмажити Макса в духовці.

      Улюбленець Клуні помер у віці 18 років. За останні декілька років він частково осліп і страждав від артриту... Можливо, пристрасть актора не така вже й дивна. Ще Уїнстон Черчілль казав: «Я люблю свиней. Собаки дивляться на нас знизу вверх. Коти — зверху вниз. А свині дивляться на нас, як на рівних».

      Тепер у актора інша втіха. За декілька місяців до смерті Макса Клуні поселив у своєму будинку 11 гусей. Як повідомляє голлівудська преса, вони щоранку приходять у спальню будити актора.

Михайло ЦВЯХ.