Порвати струни і плакати

28.11.2006
Порвати струни і плакати

Іво Бобул із сином Данилком, якому 24 листопада виповнився рік. (Фото автора.)

      «УМ» писала про те, що в одному з чернівецьких готелів три роки тому народному артисту України Іво Бобулу зробили приємний подарунок — власний номер. Співак був зворушений такою увагою і здивований, тому що оформленням номера займалися таємно, аби подарунок був несподіваним. Концертні костюми, перша і найулюбленіша гітара, афіші, фото, дитячі й юнацькі, музичні платівки і компакти — все це, немов у музеї, прикрашало номер. Іво залишився задоволеним і, коли навідувався в Чернівці, сам чи з дружиною Наталею, завжди зупинявся саме в ньому. Звичайно, було б нерозумним використовувати готельний номер двiчi на рік, тому бажаючі в ньому зупинитися могли це зробити за 315 гривень на добу.

      Тож звістка про справжній погром у цьому готельному номері здивувала і обурила багатьох чернівчан. Двоє чоловіків — один з Одеси, другий з Хмельницького — поселились у люксі Бобула, а потім із незрозумілою жорстокістю понищили майже всі речі, які прикрашали готельну кімнату і вітальню. Розірвали портрет, пошкодили DVD-програвач, знищили диски із записами Бобула, порвали струни на експозиційній гітарі. Окрім того, зникло дві раритетні аудіокасети. Як повідомив начальник служби охорони готелю, вже подано заяву до Першотравневого відділу міліції, і найближчим часом цих дивних ненависників Іво Бобула буде притягнуто до відповідальності. Найімовірніше, кваліфікують погром як дрібне хуліганство.

      Коли ж кореспондент «УМ» повідомила цю новину Іво Бобулу, він спочатку був здивований, обурений і навіть дещо розгублений. Але одразу сказав, що впевнений: хтось просто виконував замовлення. Швидше, політичне. Після президентських виборів, коли співак був на боці Віктора Януковича, він відчув до себе, м'яко кажучи, прохолодне ставлення. Особливо від організаторів концертів. Майже рік у нього не було роботи — прізвище з концертних афіш викреслювали, а виступи знімали з програм. Але Іво Бобул переконаний у тому, що його творчість — поза політикою, бо співає він про вічні почуття — кохання, вірність, патріотизм. У його репертуарі багато пісень, присвячених Україні, серед яких «Одна-єдина» та «На Україну повернусь» — справжні зразки любові до Батьківщини. «Я завжди об'єднував Україну своєю творчістю», — говорить Іво Бобул, котрий співає українською, румунською, російською.

      Звичайно, правоохоронці розберуться з мотивами цієї неординарної поведінки гостей міста, але вже виникає питання, чому номер, в якому лише одне двоспальне ліжко, замовили два чоловіки з різних міст?