НОВИНИ ПЛЮС

28.11.2006
Свято наближається

      До 18 грудня майдан Незалежності, Хрещатик та інші площі й вулиці Києва будуть святково прикрашені новорічною ілюмінацією. Також до 18 грудня будуть завершені роботи з монтування на майдані Незалежності головної ялинки країни, а 23 грудня о 16:00 на ній уперше запалять святкові вогні.

Хто збудує дім для Музею Києва?

      У столиці оголошено конкурс із залучення інвестора для реконструкції будинку по вулиці Інститутській, 3, під Музей історії Києва. За умовами конкурсу, інвестор має привести в порядок довгобуд, площа якого зараз становить майже 5 тисяч кв. м. З них музею інвестор має передати 10 тисяч «квадратів». На реалізацію цього проекту відведено два роки. Нагадаємо, що з 2003 року, відколи Музей історії Києва виселили з Кловського палацу, він не має свого приміщення. Наразі фонди музею зберігаються в Українському домі, але не експонуються.

Увага, туман!

      Кілька серйозних аварій сталося минулих вихідних в Україні через тумани. Так у Києві в ДТП, що сталася на вулиці Електриків, загинуло троє людей, а ще двоє потрапили до лікарні. А на трасі Житомир—Чернівці в аварії загинуло четверо людей, ще двоє госпіталізовані. За даними синоптиків, тумани на території України протримаються ще впродовж декількох днів. Видимість у цей час становитиме усього 200—500 метрів, тому водіям варто бути максимально обережними і уважними за кермом.

Іракська самогубча тактика в Афганістані

      Афганська збройна опозиція переймає самогубну тактику іракської. Двоє військовослужбовців НАТО загинули в місті Кандагар на півдні країни, коли вчора вранці їхній патрульний автомобіль був протаранений начиненою вибухівкою машиною з терористом-самогубцею за кермом. Про кількість цивільних жертв цього інциденту військове командування не повідомляє. Натомість відомо, що в результаті позавчорашнього самогубного замаху, який здійснив громадянин Пакистану в ресторані в провінції Пактіка, 15 афганців загинули та 24 отримали поранення, серед них і командир афганських служб безпеки та керівник провінції. Власне, вони і були мішенню терориста.

Перемир'я в Секторі Газа

      Позавчора вранці ізраїльські війська були виведені з Сектора Газа, і почало діяти формальне перемир'я, про яке вдалося домовитися главі Палестинської Автономії Махмуду Аббасу та прем'єр-міністру Ізраїлю Ехуду Ольмерту. Обстріли палестинцями саморобними ракетами ізраїльської території та криваві «зачистки» ізраїльської армії в Секторі Газа тривали з червня цього року і забрали життя п'ятьох ізраїльтян та приблизно 300 палестинців.

Ліва Латинська Америка

      У другому турі президентських виборів у Еквадорі, який відбувся позавчора, перемогу здобув висуванець лівих Рафаель Корреа, який набрав 57 відсотків голосів. Корреа за своїми політичними поглядами близький до президента Венесуели Уго Чавеса, який має відверто антиамериканську позицію.

Що Південна Осетія «експортує» до США?

      Сепаратистська, ніким не визнана республіка Південна Осетія, яка хоче відірватися від Грузії і приєднатися до Росії, стала центром виготовлення фальшивих доларів — рапорт такого змісту американська слідча комісія направила до Конгресу США. Комісія встановила, що більшість фальшивих стодоларових купюр, які вдалося вилучити з обігу в США, були виготовлені в Південній Осетії. Газета «Вашингтон Пост» повідомила вчора, що понад 20 млн. фальшивих доларів були переправлені з Південної Осетії до США та Ізраїлю. Деякі фальшиві стодоларові купюри осетинського походження також виявлено в Росії та Грузії.

Другий після Мілошевича

      Учора в Гаазі розпочався суд над відомим сербським ультранаціоналістом, колишнім близьким співробітником Слободана Мілошевича Воїславом Шешелем. Пікантність ситуації в тому, що Шешель на цей час очолює Радикальну партію, яка має найбільшу фракцію в сербському парламенті і є № 1 в списку цієї партії на парламентських виборах, що заплановані на 21 січня. Тобто він з Гаазького трибуналу автоматично стане депутатом парламенту. Гаазький трибунал звинувачує Шешеля в злочинній змові з колишнім президентом Югославії Мілошевичем, у вбивствах, тортурах, згвалтуваннях та депортаціях осіб несербської національності в Боснії і Герцеговині. 52-річний Шешель є одним із найвищих високопосадовців колишньої Югославії, який буде відповідати перед Гаазьким трибуналом. У разі визнання вини йому загрожує пожиттєве ув'язнення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>