Лорди для Зети

25.11.2006
Лорди для Зети

Кетрін Зета-Джонс — одна з найвродливіших британок, тож парламент може не встояти перед її чарами.

    Завдяки сліпучій красі Кетрін Зети-Джонс може змінитися... британське законодавство. Принаймні Палата лордів парламенту Великої Британії почала розгляд справи, що грунтується на спільному позові цієї акторки, її чоловіка Майкла Дугласа та журналу «OK!» до часопису «Hello!».

          Цей скандал сягає корінням аж у 2000 рік, коли Зета-Джонс і Дуглас, стаючи на шлюбний рушник, продали ексклюзивні права на публікацію фотографій зі свого весілля лише журналові «OK!». Але невдовзі після цього цікаві знімки вийшли ще й на сторінках таблоїда «Hello!». Зіркова пара вирішила позиватися, вимагала з «піратів» півмільйона фунтів штрафу, але Верховний суд змусив «Hello!» виплатити позивачам тільки 27 тисяч доларів. Цей часопис доводив, що не втручався в приватне життя голлівудського подружжя, а подав фотосесію вже після того, як вона з'явилася в журналі «OK!».

         Процес набув подальшого розвитку. Ідеться вже не про гроші, а про право як таке. Якщо Палата лордів погодиться з позицією юристів Зети-Джонс та Дугласа, у Британії фактично набуде чинності закон, який захищає приватність будь-яких графічних зображень фізичних осіб.