РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.11.2006

200 мільйонів євро

надасть Україні Європейський банк реконструкції та розвитку на ремонт автомобільної дороги Київ—Чоп. Кредит надається на 15 років із пільговим періодом — 3,5 року. Таке рішення було прийнято в Лондоні під час переговорів представників ЄБРР та офіційної делегації України.

20 мільйонів гривень

— такий черговий транш для компенсацій за вкладами колишнього Ощадбанку СРСР отримав «Державний ощадний банк України». З них 15 мільйонів спрямовані на виплату вкладникам, якi не одержали упродовж 2002—2005 років по 50 гривень. А 5 мільйонів будуть направлені спадкоємцям вкладників, які померли в 2003—2004 роках, у розмірі державної допомоги на поховання — по 150 гривень.

4,3 мільйона людей

у світі заразилися у 2006 році ВІЛ. За даними ООН, тепер загальна кількість ВІЛ-інфікованих досягла 39,5 мільйона осіб. Щодня у світі ВІЛ заражаються приблизно 11 тисяч людей. Найважча епідеміологічна ситуація, як і раніше, — у країнах Африки, південніше Сахари. А найуразливішими групами населення в усьому світі залишаються наркомани, гомосексуалісти, повії та їхні клієнти.

2,6 мільйона гривень

заплановано вкласти в капітальний ремонт державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви» у рамках підготовки до 300-річчя цієї історичної події. Як повідомили в мерії Полтави, із запланованої суми наразі освоєно 2,2 мільйона. На ці гроші вже частково відреставровано приміщення музею, дороги, проведено впорядкування прилеглої території.

85,7 тисячi осіб,

які вчинили насильство в родинах, перебуває на обліку міліції. Серед домашніх «тиранів» найбільше чоловіків — 73,5 тисячі. Лише в цьому році на облік у правоохоронних органах взяли майже 65 тисяч таких громадян.

201 клопотання

про помилування засуджених задовольнив Президент України. Серед помилуваних — 32 жінки і 63 чоловіки. Загалом із початку нинішнього року Президент підписав 11 указів про помилування 938 осіб. З них 578 засудженим скорочено основну міру покарання, 360 звільнено з місць позбавлення волі.

25,7 відсотка киян

не оплачуватимуть комунальні послуги за новими тарифами. Такі дані опитування, проведеного незалежною фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс». Ще 3,7% не платили раніше і платити не будуть, 18% оформлятимуть субсидії. Лише 26% киян сказали, що платитимуть за новими цінами.

15 років

виповниться 6 грудня Збройним силам України. З цієї нагоди о 18.00 буде проведено святкові феєрверки двадцятьма залпами в містах-героях Києві, Севастополі, Одесі, Керчі, а також у Вінниці та Львові. Відповідний наказ підписав міністр оборони Анатолій Гриценко.

На 7—13 відсотків

знизилися ціни на квитки на 108 міжобласних пасажирських маршрутах. Як зазначає Мінтранс, автоперевезення подешевшали у зв'язку з падіням ціни на паливо. Протягом місяця, як обіцяють транспортники, мають подешевшати й усі інші міжобласні маршрути.

Загалом більшість перевізників зменшила ціни до 8—14 копійок за кілометр.

7 ринків

закрито у Харкові. Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, ці торговельні майданчики «забракували» через незадовільний санітарний стан. Загалом у місті було перевірено 63 ринки.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>