Світанок життя

23.11.2006
Світанок життя

Руслана Лижичко та Пітер Маффай: «Ми співали, а ви лікуйте». (Фото УНІАН.)

      Внаслідок Чорнобильської катастрофи — однієї з найжахливіших трагедій в історії людства — на світ щороку з'являються близько двадцяти тисяч дітей із вродженими вадами серця та інших органів. Більшість із них врятувати не вдається, і малюки помирають на першому році життя. Втім завдяки дороговартісному реанімаційному обладнанню для новонароджених, яке на початку тижня встановили у Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАДИТ, десятки важко хворих дітей отримали реальний шанс на порятунок.

      Реанімаційний столик вартістю 75 тисяч євро, за допомогою якого лікарі рятуватимуть життя новонароджених дітей з вродженими вадами, з'явився у Львові завдяки активності народного депутата Руслани Лижичко. Вона разом із німецьким рок-співаком Пітером Маффаєм, співачкою з Островів Зеленого Мису (Республіка Кабо-Верде) Цезарією Еворою та іншими митцями з 12 країн світу долучилася до музичного благодійного проекту «Зустрічі. Союз культур заради дітей» і взяла участь у записі спільного альбому. Руслана виконала в дуеті з Пітером свою пісню «Світанок», причому пан Маффай непогано заспівав українською мовою. На перші кошти, отримані від реалізації проекту, благодійники придбали комплекс для реанімації та інтенсивної терапії новонароджених. А Руслана та Маффай передали обладнання львів'янам.

      Наприкінці року відбудеться велике телевізійне шоу (марафон) у прямому ефірі німецького телебачення, на якому пролунають усі дуети Маффая з артистами різних країн, а після цього благодійники влаштують концертний тур Німеччиною. Кошти, зібрані під час концертів, будуть перераховані на придбання медичного обладнання, а суперсучасна техніка поїде до країн-учасниць проекту. «Існують певні європейські стандарти, яким має відповідати охорона здоров'я, — зауважила голова парламентського підкомітету з інформаційного забезпечення європейської та євроатлантичної інтеграції Руслана Лижичко на прес-конференції після вручення лікувального комплексу. — Наші колеги з Німеччини показують ці європейські стандарти та допомагають нам втілювати їх у життя». Спiвачка-депутат закликала українських бізнесменів, політиків, співаків та усіх, хто може допомогти, приєднуватися до таких ініціатив і допомогти хворим дітям України.

 

ДО РЕЧІ

      Отримавши запрошення взяти участь у проекті Маффая, Руслана виступила з ідеєю проекту «Чорнобиль 2006 — Діти весни» з метою збору коштів на придбання медичного обладнання для реабілітації новонароджених. Патронами української частини проекту стали Президент України Віктор Ющенко та його дружина пані Катерина Чумаченко.