НОВИНИ ПЛЮС

18.11.2006
Ще один Герой

      Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України ректору Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана Анатолію Павленку. Про це стало відомо на урочистостях, присвячених 100-річчю від дня заснування економічного університету, в яких узяв участь Президент.

Затримали банду «барсеточників»

      Столичні правоохоронці затримали групу грузинів, які тривалий час «промишляли» в столиці крадіжками з автомобілів. Своїх жертв крадії знаходили на Броварській трасі, а діяли за добре відомою схемою — проколювали колесо, а коли водій виходив його міняти, викрадали речі з відкритого автомобіля, повідомляє «Форум».

Людина за бортом!

      На Дунаї пропав член екіпажу теплохода «Вознесенськ» — 3-й помічник капітана 20-річний Юрій Димко. Хлопець випав за борт під час постановки судна на якір. Команда теплохода негайно організувала пошукові роботи. Моряка не знайшли, пошуки, яким перешкоджає густий туман, тривають, повідомляє прес-служба МНС. 

«Гаряча лінія»

      Столична влада відкрила «гарячу лінію», зателефонувавши на яку можна дізнатися про отримання субсидій. Номер цієї лінії — 051.

Кандидати у президенти Франції

      Визначився ще один кандидат від лівих на посаду президента Франції, вибори якого відбудуться у квітні 2007 року. На зборах делегатів Соцпартії більшістю голосів кандидаткою була обрана 53-рiчна Сеголен Ройяль. Вона змагатиметься з кандидатом від правих Ніколя Саркозі, нинішнім міністром внутрішніх справ.

Ватикан не скасовує целібат

      Жодних змін у традицію обітниці безшлюбності католицька церква не вноситиме, заявив Папа Римський Бенедикт XVI на засіданні римської курії. Це засідання, повідомляє газета «Таймс», було присвячене вчинкові колишнього архієпископа Замбії Еммануеля Мілінго, який нещодавно рукоположив чотирьох одружених прелатів у єпископи. Мілінго взагалі вважається відступником: у 2001 році його відлучали від церкви за участь у секті південнокорейського проповідника Муна, проте невдовзі він розкаявся і повернувся у лоно католицизму. Крім того, екс-єпископ відомий тим, що наполегливо агітує за відміну целібату. З цією метою він навіть створив у Вашингтоні міжнародний рух «Одружені священики сьогодні».

Росія підтримує сепаратизм у невизнаних республіках

      У МЗС Росії відбулися консультації з лідерами невизнаних Південної Осетії, Абхазії та Придністров'я, повідомляє агенція «Регнум». Зокрема, планувалися й переговори за участю міністра фінансів РФ Олексія Кудріна та керівника МЗС Сергія Лаврова, повідомила «Російская газєта» з посиланням на власні джерела в урядах Абхазії та Південної Осетії. Росія має намір економічно підтримати сепаратистські республіки, стверджує видання. Так, президент ПМР Ігор Смирнов просить покрити дефіцит бюджету, лідер Абхазії Сергій Багапш — виділити кошти на поновлення залізниці та залучити російські компанії до розвитку турбізнесу, а південноосетинський президент Едуард Кокойти проситиме росіян протягнути резервну ЛЕП (нагадаємо, що Росія вже згодилася будувати Зарську дорогу між двома Осетіями в обхід грузинської території).

Уряд Іраку обтинає сунітів

      Уряд Іраку, що переважно складається з мусульман-шиїтів, видав ордер на арешт духовного лідера сунітів країни Харита аль-Дарі, якого звинувачують у підтримці терористів, передає «Ассошіейтед пресс». Нині аль-Дарі оголошений у розшук. Iмовірно, пише АР, він перебуває на території Йорданії.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>