ПоБАЛуємося

18.11.2006

      Віденські бали, а їх існує понад триста, відомі всьому світові. Традиційно бальний сезон триває від Масляної — аж до Великоднього посту. Перший класичний Віденський оперний бал на теренах України відбувся торік 21 жовтня у Національній опері. Минулорічний бал було ініційовано амбасадою Австрії в Україні з нагоди святкування Національного дня Австрії і хоч він трохи випереджав у часі традиційні бали, але принаймні не ображав релігійних почуттів християнських громад.

      Ексклюзивним спонсором цьогорічного Віденського оперного балу став UniCredit Bank, що входить у UniCredit Group, найбільшу банківську групу в Центральній і Східній Європі. Лише три місяці представники цієї фінансової групи працюють на українських теренах. Виконувач обов'язків Голови правління банку Федеріко Руссо та заступник Голови правління Феделе Ді Маджіо не приховують, що спонсорування цьогорічного балу вони розглядають як власну презентацію. Точніше навіть було б сказати, як «могорич за входини» у банківський простір України. Суму, у яку вилилися банкірам ці «входини», не розголошують:

      — Рахунок я ще не підписав, — каже Федеріко Руссо. — Для нас організація цього культурного заходу — це роль чоловіка, який підносить дамі букет розкішних троянд. Невже якась дама запитає, скільки коштують подаровані їй троянди? В нашому випадку дама — це місто Київ.

      Феделе Ді Маджіо вдався до не менш цікавої метафори. На запитання, чи збираються вони й надалі організовувати в Україні такі дорогі заходи, банкір відповів:

      — Кожен чоловік, беручи шлюб, сподівається, що це весілля — останнє в його житті. Традиційно музику замовляє той, хто за неї платить. Тому серед святкових страв цьогорічного Віденського балу переважатиме... традиційна італійська кухня. А від якоїсь особливої марки шампанського на честь першого бального танцю вирішили відмовитися. Денис Кудін, генеральний директор компанії «Дипломат сервіс» — співорганізатора балу, пояснив, що життя змінюється, тому нема чого заморочуватися ще й з марками шампанських вин, мовляв і без них буде «всьо чотко».

      Цього року на Віденському балу свій перший полонез виконають двадцять чотири молоді пари «нових» Волконських та Наташ Ростових. Два тижні діточок політичної, дипломатичної та бізнесової еліти навчатиме танцювальній майстерності заслужений артист України, відомий останнім часом із телешоу «Танці з зірками» Григорій Чапкіс. Прізвища дебютантів поки що не називають: «сюрпра-а-айз». Крім того, танцмейстер обіцяє, що цьогоріч на балу активно танцюватимуть не лише іноземці, а й вітчизняні «балювальники». Адже подейкують, що минулого року на балу більшість нашої еліти займалася переважно дегустацією напоїв та наїдків.

      Сюрпризів обіцяють багато, але розголошують лише так звану соціальну їхню частину. Зокрема, благочинну програму, в рамках якої на цьогорічному балу відбудеться соціальний закритий аукціон (продаж робіт українських художників, наданих столичною галереєю «Art-Блюз») та благочинна лотерея для всіх гостей. Кошти планують передати на лікування дітей і на придбання обладнання для дитячих лікарень.

      Зірками Віденського балу стануть російська балерина Анастасія Волочкова та провідний тенор України Володимир Гришко. Ведучими будуть Маша Єфросиніна та DJ Паша.

      Як і торік, бал триватиме «від смеркання до світання» (з 22.00 до 05.00). Форма одягу винятково святкова: жінки у бальних сукнях, чоловіки у смокінгах, фраках чи святкових військових одностроях. Вартість вхідного квитка — тисяча гривень, місце в ложі бельєтаж — дві з половиною тисячі. Захід розрахований приблизно на тисячу вісімсот осіб. На сьогодні квитків у вільному продажу вже немає.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>